Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opriți distrugerea Oltchim și vânzarea sa în 9 bucăți. Salvați România producătoare

Încă mai pâlpâie un brand din industria românească cu o istorie de peste 50 de ani. Este vorba de OLTCHIM.
Salvați România Productivă! Azi trece prin momente dificile și este aproape de un sfârșit fără cale de întoarcere. Atât pentru industria românească, pentru brandul românesc, cât și pentru miile de angajați direcți ai Oltchim și alte câteva mii de angajați indirecți pe industriile orizontale. Este important să faceți ceva acum, Guvernul României!
Acum doi ani o știre a zguduit lumea economică mondială: DieselGate Volkswagen. Asemănările sunt următoarele: statul român acționar majoritar la Oltchim, statul german acționar la Volkswagen. Statul român nu face nimic pentru a salva Oltchim aflat în dificultate, deși azi e pe profit operațional la o capacitate de producție activă de circa 30%. Statul german nici nu și-a pus problema să ezite să ajute sau să îl lase în dificultate. La noi, sursa datoriilor Oltchim este legiuitorul cu inconsistențele și modificările lui și ANAF-ul cu penalizările sale dezastruoase, iar glonțul fatal a fost dat prin închiderea Arpechim, fără ca statul român să ridice un deget.
Azi se pregătește vânzarea activelor esențiale ale Oltchim pe 9 bucări. Găsiți toate detaliile în planul de reorganizare făcut public de BVB în data de 9 martie 2017, la pagina 9, iar la sfârșitul lunii martie se prevede în acest plan primirea ofertelor: http://www.bvb.ro/infocont/infocont17/OLT_20170309092215_RC09032017-Modificare-plan-reorganizare.pdf

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.