Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ordin pe unitate lansat de Rusia: 'Nici nu e nevoie de instrucțiuni de la Putin!' / Moscova îi caută pe cei care ar fi ucis mai mulți soldați ruși

vladimir putin dmitri peskov

Rusia promite răzbunare, după ce mai mulți soldați ar fi fost uciși de forțele armate ucrainene, chiar dacă erau formal predați Ucrainei.

Toate autoritățile competente ale Federației Ruse sunt conștiente de necesitatea de a-i căuta pe cei responsabili de  împușcarea prizonierilor de război ruși în Ucraina, nu sunt necesare instrucțiuni separate ale președintelui rus Vladimir Putin în această privință, spune Kremlinul, relatează Interfax.

"Nu sunt necesare instrucțiuni aici, toate autoritățile noastre competente sunt conștiente de necesitatea de a-i găsi pe autorii acestei crime și de a-i aduce în fața justiției", a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, reporterilor din Erevan.

Pe internet a apărut o înregistrare video care ar arăta cum soldații ucraineni împușcă ruși care s-au predat și zac pe jos. Potrivit lui Valery Fadeev, președintele Consiliului pentru Drepturile Omului. acest lucru s-a întâmplat în Makeyevka. Șeful HRC a calificat acest incident drept o crimă demonstrativă sfidătoare și a declarat că va cere o anchetă internațională. Videoclipul HRC va fi trimis Biroului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, OSCE , Consiliului Europei , Amnesty International, Comitetului Internațional al Crucii Roșii și altor organizații.

Ulterior, Comitetul de anchetă al Rusiei a deschis un dosar penal privind faptul execuției în masă a militarilor ruși capturați de către reprezentanți ai Ucrainei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.