Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia a pus la pământ turismul global! Ce poziție ocupă România în clasamentul celor mai vulnerabile țări

turism

România se află pe poziţia 53 în clasamentul celor mai vulnerabile ţări în ceea ce priveşte impactul crizei actuale asupra industriei de turism, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Turismului, conform Mediafax.

România este obişnuită cu poziţii aproape de coada clasamentelor, în urma multor ţări europene, dar de data aceasta poziţia pe care ţara noastră o ocupă poate reprezenta atât un avantaj, cât şi un dezavantaj.

Laura Codruța Kovesi, pusă în încurcătură de mai multe țări din UE! Comisia Europeană intervine: 'Nu ne putem permite noi întârzieri'

Cu doar 3% din PIB, cât reprezintă turismul în totalul economiei din România, ţara noastră nu a fost atât de afectată de impactul crizei actuale asupra industriei de ospitalitate.

Astfel, economia ţării noastre nu a avut atât de mult de pierdut de pe urma scăderilor masive din industria turismului, dar deşi HoReCa reprezintă doar 3% din PIB, numărul angajaţilor din acest sector era la sfârşitul anului trecut de aproximativ 217.900 persoane în decembrie 2019.

Totuşi, la sfârşitul acestui an, această cifră va avea de suferit scăderi semnificative, în contextul în care mulţi operatori din industria de HoReCa au disponibilizat oameni pe fondul reducerii cheltuielilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.