Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc va oficia prima liturghie a unui suveran pontif în Peninsula Arabă și va vizita una dintre cele mai mari moschei din această regiune a lumii

facebook.com
Papa Francisc

Papa Francisc va oficia prima liturghie a unui suveran pontif în Peninsula Arabă în luna februarie şi va vizita una dintre cele mai mari moschei din această regiune a lumii, în cadrul vizitei sale la Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite, informează Reuters, relatează Agerpres.

Un program al călătoriei sale din 3-5 februarie, dat publicităţii miercuri, arată că papa Francisc va oficia liturghia pe stadionul Zayed Sports City, în ultima zi a vizitei sale.

Vizita papei are loc în contextul în care libertatea de a practica creştinismul - sau orice altă religie în afară de Islam - nu este întotdeauna permisă în regiunea Golfului Persic, variind de la ţară la ţară.

În Emiratele Arabe Unite şi în Kuweit, creştinii îşi pot practica religia în biserici şi în alte locuri care deţin licenţe speciale, în timp ce state precum Arabia Saudită - ţară care găzduieşte cele mai sacre locuri ale Islamului - interzice practicarea altor religii.

Potrivit organizatorilor acestei vizite, va fi prima dată când o liturghie va fi oficiată într-un spaţiu public, în aer liber, din Emiratele Arabe Unite - stat unde trăiesc circa un milion de catolici.

Citește și: Uniunea Europeană 'susține' Ucraina în conflicul cu Rusia, dar nu-i sancționează deloc pe oamenii lui Vladimir Putin

Papa Francisc - care a călătorit deja în mai multe ţări musulmane - va vizita şi Moscheea Şeicului Zayed din Abu Dhabi, cea mai mare din ţară, unde va avea şi o întrevedere privată cu membrii Consiliului Musulman al Bătrânilor.

Liderul de la Vatican a mai vizitat moschei în călătoriile sale din ţări cu populaţii predominant musulmane, printre care s-au numărat Turcia, Iordania, Egipt, Bangladesh, Azerbaidjan şi teritoriile palestiniene.

Papa Francisc va prezida, de asemenea, o întâlnire inter-religioasă la Memorialul fondatorului, un complex dedicat Şeicului Zayed bin Sultan Al Nahyan, părintele-fondator al Emiratelor Arabe Unite.

Vizita la Abu Dhabi va avea o tematică intitulată "Fă din mine un instrument al păcii", prima frază din celebra rugăciune a lui Francisc de Assisi, sfântul al cărui nume a fost ales de fostul cardinal argentinian Jorge Bergoglio atunci când a devenit papă, precizează oficialii de la Vatican. AGERPRES/(AS - autor: Ana Bîgu, editor: Florin Bădescu)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.