Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul General, noi precizări despre dosarul Revoluției, după scrisoarea fiului lui G. Ursu - ÎCCJ este competentă să se pronunțe asupra legalității

facebook.com
Parchetul General

Parchetul General face noi precizări privind dosarul Revoluției, după ce Andrei Ursu, fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, alături de 11 personalități, a trimis procurorului general Augustin Lazăr o scrisoare deschisă în care îl întreabă de ce lipsesc din dosarul Revoluției, trimis recent la instanță, tocmai 'securiștii care au tras în mulțime în decembrie 89'.

"Având în vedere anumite opinii lansate în spațiul public referitoare la probatoriul administrat în cauza cunoscută generic sub denumirea de „dosarul Revoluției”, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție face următoarele precizări:

Pentru realizarea unei complete edificări asupra situației de fapt existente în intervalul de timp 16 - 31 decembrie 1989 (cadru impus de Încheierea nr. 469 din 13.06.2016 pronunțată în dosarul nr. 1483/1/2016 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justitie), urmărirea penală efectuată în dosarul nr. 11/P/2014 a avut în vedere inclusiv studiul intitulat „Cine a tras în noi dupã 22", apărut în Revista Drepturilor Omului editată în luna decembrie 2018.

Citeste si Mesajul lui Augustin Lazăr la un eveniment european - 'A argumentat importanța combaterii corupției, în special a celei săvârșită de oficiali guvernamentali'

În considerarea directă a celor argumentate prin acest studiu, au fost administrate cu obiectivitate și imparțialitate probele judiciare apte să clarifice problematica evocată.

Concluziile desprinse ca urmare a administrării probatoriului sunt parte componentă a rechizitoriului Secției Parchetelor Militare (SPM) din data de 05 aprilie 2019.

Pe cale de consecință, competentă să se pronunțe asupra obiectivității, temeiniciei și legalității celor reținute prin rechizitoriul SPM este Înalta Curte de Casație și Justiție — instanță competentă să soluționeze pe fond cauza", transmite Parchetul General.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.