Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părinţii Lucian Roşu şi Petre Coman, doi clerici iubiţi de românii din Italia, au fost pomeniţi la Roma

doxologia.ro
preoți

Părinţii Lucian Roşu şi Petre Coman au fost pomeniţi sâmbătă la Roma cu prilejul împlinirii unui an, respectiv un deceniu, de la trecerea lor în veşnicie. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Italiei, în paraclisul Adormirea Maicii Domnului de la Centrul Eparhial.

Părintele Lucian Roșu, dincolo de bogata activitate pastoral-misionară desfășurată pe tărâm piemontez (în calitate de protopop), s-a remarcat prin implicarea în numeroase proiecte social-filantropice, implementate de-a lungul anilor la Torino, potrivit basilica.ro.

Citește și: Situație alarmantă la nivel mondial! Oamenii de știință au intrat în panică: Vaccinurile anti-COVID-19 ar putea să nu funcționeze împotriva noului coronavirus sud-african

Pentru acest fapt, Părintele Lucian a fost declarat între primii zece mari filantropi români, în cadrul campaniei desfășurate în 2020, Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români.

Profil de filantrop: Regretatul părinte Lucian Roșu din Italia

Părintele Petre Coman a păstorit comunitatea ortodoxă română din ținuturile Toscanei, între anii 1984-2011, fiind întemeietorul parohiei „Înălțarea Domnului”, din orașul Florența (Firenze) iar, începând cu anul 2008, a împlinit slujirea de Protopop al Toscanei.

Părinţii Lucian Roşu şi Petre Coman. Sursă foto: Episcopia Italiei

Părintele Petre a obținut doctoratul în teologie (Drept Canonic), la București, iar, după sosirea în Italia, a predat la Facultatea de Teologie Catolică de la Firenze.

El a ocupat, timp de 20 ani, funcția de director al bibliotecii acestei prestigioase instituții academice. A fost, totodată, un autentic mărturisitor al valorilor credinței, teologiei și spiritualității ortodoxe în cadrul dialogului interconfesional, al cărui promotor a fost pe tot parcursul slujirii sale în Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.