Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii diasporei. Leneveală pe banii statului!?

Presalibera.net
parlament

Intrăm în ultima sesiune parlamentara, pe un final de mandat, în care am mai prins alegeri uninominale, în diaspora!

Vezi și: Guvernul Cioloș a trecut la MITĂ ELECTORALĂ. Investiții aproape ZERO/ bani mulți la ajutoare sociale

Prima șarjă de parlamentari ai diasporei, au răsărit în 2008, o împărțeală din care s-a înfruptat mai mult PD-L, dar și PSD-PC, PNL chiar și UDMR a avut șansa sa după algoritmul electoral.

În 2012, situația avea să devină și mai colorată, uninominalul a fost mai bine lucrat, PP-DD(acum dispărut) fiind revelația, însă PDL (în formă maximă și cu un Băsescu președinte de stat) și-a adjudecat aceleași posturi, USL obținând un senator din PSD și un deputat din PC.

Configurația parlamentară pe diaspora s-a mai alterat nițel, PNL sărăcise cu un deputat, plecat la PMP, dar s-a mai îmbogățit cu alți doi, un deputat venit pe filiera USL, sărit din barca PC, alt deputat, independent, deși fost PP-DD, partid trecut în neființa cu liderul la răcoare pe tot timpul anului.

Vezi și: INTERVIU - Teodor Atanasiu: Este evidentă căderea lui Iohannis. Planul pentru al doilea mandat

Și vedem cum stă treaba „ca pe roate” pentru diaspora și cam ce au făcut parlamentarii în tot amarul jumătății de an 2016.

Anul zbaterii votului prin corespondenta nu pare că a motivat prea mult parlamentarii diasporei, alegând să fie mai mult prezenți prin teritoriu, mai mult turiști, mai puțin orientați către munca cea de toate zilele.

La Senat, dezastru în toată regula, cei doi senatori, ale căror colegii împart mapamondul în două,  au dat un randament de zile mari, activități parlamentare însumate între PNL și PSD în valoare contabila de 45. Asta înseamnă cam vreo 39 de inițiative legislative și vreo 6 intervenții în plen, una pe șase luni a senatorului Riceard Badea și 5 pe sesiune la Adrian Anghel! Și indemnizația a mers brici la buzunarele senatorilor, bașca forfetarul și pregătirea pentru teritoriu.

La Camera Deputaților, situația ar sta mai roz, cu vreo 282 de activități parlamentare muncind cam de vreo 6 ori mai mult decât senatorii.

Vezi și: Robert Turcescu detonează NUCLEARA: Cioloș, candidat din partea USR-ului lui Nicușor Dan

Trebuie luată în considerare munca binemeritata și ultimul loc pe care se afla la activitate potrivit site-ului oficial al Camerei, președintele Comisiei pentru românii din diaspora, Mircea Lubanovici care ocupă ultimul loc între deputații diasporei cu 28 de activități, podiumul se mai umple cu deputatul Ovidiu Raetchi cu 30 de activități, deputatul Eugen Tomac cu 42 de activități și deputatul Aurelian Mihai cu 182 de activități.

Cam acestea sunt informațiile de pe site-urile oficiale ale Parlamentului și cam asta este ce au muncit parlamentarii diasporei care vor înfrunta votul prin corespondență atât de cocoloșit al diasporei.

Iată și clasamentul anului 2016 pe activități cu profil parlamentar:

Aurelian MIHAI 182

Eugen TOMAC 42

Ovidiu Alexandru RAEȚCHI 30

Mircea LUBANOVICI 28

Viorel-Richard BADEA  27

Adrian ANGHEL 18

content-image

Surse de informare:

www.senat.ro

www.cdep.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.