Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii francezi îi cer preşedintelui Emmanuel Macron instalarea permanentă a unor funcţionari ai Parlamentului European la Strasbourg

Agerpres
Emmanuel Macron

Treisprezece parlamentari francezi de dreapta au cerut miercuri, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Emmanuel Macron, instalarea permanentă a unor funcţionari ai Parlamentului European la Strasbourg, în estul Franţei, pentru a întări ancorarea instituţiei în capitala alsaciană, afectată de pandemie, informează AFP.

"De peste un an de zile Parlamentul European nu s-a reunit la sediul său, la Strasbourg. Această absenţă prelungită este astăzi de neînţeles pentru francezii ataşaţi acestei instituţii", notează şapte deputaţi, cinci senatori alsacieni, precum şi eurodeputata Anne Sender, potrivit agerpres.ro.

Aceşti parlamentari cer "instalarea la Strasbourg, în permanenţă şi de o manieră definitivă, a unei părţi din personalul Parlamentului European, personalul necesar sesiunilor plenare, cât şi cel legat de comunicare şi diplomaţie". Ei doresc, de asemenea, ca în capitala alsaciană să fie localizate mai multe servicii (drepturile omului, monitorizarea electorală, Premiul Saharov pentru libertatea de gândire) şi ca ea să găzduiască mai multe reuniuni.

Deputaţii europeni se reunesc, în vremuri normale, trei zile şi jumătate pe lună în sesiune plenară la Strasbourg, sediul oficial al Parlamentului European, iar restul timpului la Bruxelles, unde se află majoritatea instituţiilor Uniunii Europene. Însă ultima sesiune plenară de la Strasbourg a avut loc în februarie 2020, preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, mutând activitatea la Bruxelles din cauza pandemiei de COVID-19.

Sediul de la Strasbourg al Parlamentului European, susţinut cu fermitate de francezi, constituie de ani de zile obiectul unor dezbateri, detractorii "transhumanţei lunare" a instituţiei între Bruxelles şi Strasbourg considerând-o de prisos şi costisitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.