Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii s-au reunit pentru angajarea răspunderii Guvernului pe buget, bugetul asigurărilor sociale, modificările la OUG114/2018

Inquam Photos / Octav Ganea
guvernul orban parlament

Şedinţa Parlamentului în care Guvernul îşi angajează răspunderea pe proiectul bugetului de stat pe 2020 a început luni, potrivit AGERPRES.

Sunt prezenţi 240 de parlamentari.

Vor fi trei şedinţe comune succesive ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. După ce premierul Ludovic Orban va prezenta angajarea răspunderii pe proiectul bugetului de stat, urmează ca Executivul să-şi angajeze răspunderea pe proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat şi, ulterior, pe proiectul privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea unor acte normative.

Luni, Guvernul a analizat amendamentele depuse de parlamentari la proiectele de lege pe care urmează asumarea răspunderii - bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi modificările la OUG 114.

Citește și: Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi: Vremea se schimbă radical

"Va trebui ca, la finalul şedinţei de guvern, să trimitem proiectele de lege cu amendamentele admise, sunt foarte multe amendamente, tocmai pentru a arăta deschiderea noastră la contribuţia parlamentarilor şi a grupurilor parlamentare. Am analizat amendamentele depuse şi sunt o serie de amendamente pe care probabil le vom aproba", afirma Orban la începutul reuniunii Executivului.

Proiectele de lege respective au fost adoptate miercurea trecută.

Constituţia prevede la articolul 114 că Executivul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată. Dacă Guvernul nu a fost demis sau nu se depune o moţiune de cenzură, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va ataca la CCR, în cursul zilei de luni, adoptarea bugetului de stat prin angajarea răspunderii Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.