Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul a respins amânarea dublării alocaţiilor până la 1 august - Marius Budăi: Colegii de la PNL s-au abţinut, nu au avut curaj să voteze împotrivă

www.a1.ro
Alocatii

Parlamentul a respins, miercuri, amânarea dublării alocaţiilor copiilor până la 1 august, propusă de Guvern. Fostul ministru al Muncii, social-democratul Marius Budăi, a afirmat că parlamentarii PNL, care s-au abţinut de la vot, ”nu au avut curaj să voteze împotrivă, să-şi susţină proiectul”. ”Ştim că Guvernul are resurse”, a afirmat Budăi, referindu-se la delaraţiile ministrului de Finanţe care anunţă ”lucruri fantastice”, anunță news.ro.

Parlamentul a respins, miercuri, prorogarea termenului de la care va intra în vigoare dublarea alocaţiilor copiilor.

Citește și: ALERTĂ România a îndeplinit integral 6 din cele 16 recomandări GRECO. Cel mai RECENT raport

Pentru Legea de respingere a OUG 2/ 2020 au votat 206 de parlamentari, iar 98 s-au abţinut.

”Astăzi în Parlamentul româniei Guvernul Orban –PNL a fugit de copiii României (...) Am propus astăzi, noi, Grupul PSD, respingerea OUG 2/2020 care proroga dublarea alocaţiilor copiilor pentru anul 2020. Din păcate, colegii de la PNL s-au abţinut, nu au avut curaj să voteze împotrivă, să-şi susţină proiectul”, a declarat, după şedinţă, fostul ministru al Muncii, social-democratul Marius Budăi.

Acesta a precizat că mizează ca preşedintele Klaus Iohannis să promulge legea care dublează alocaţiile copiilor.

”Ştim că Guvernul are resurse, întrucât domnul prim-ministru dezertor Cîţu ne-a anunţat că există creştere economică şi că în aprilie au avut încasări suplimentare. Şi tot de la el ştim că urmează lucruri fantastice, nu înţelegem de ce se opun”, a mai afirmat Budăi.

Citește și: Un medic FACE MIȘTO de avertismentele apocaliptice ale autorităților: Am fi avut sute de mii de morți, ca-n Bulgaria

Dublarea alocaţiilor copiilor, de la 150 la 300 de lei, este prevăzută în Legea bugetului pentru 2020, însă Guvernul a adoptat o OUG pentru prorogarea termenului de aplicare până la 1 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.