Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul care nu cedează: Îi cere lui Lucian Bode să introducă în cărţile electronice de identitate menţiunea privind sexul persoanei şi tricolorul

Inquam Photos/ Octav Ganea
Carte de identitate electronica

AUR cere Ministerului Afacerilor Interne (MAI) "să-şi respecte promisiunea" de a introduce în noile cărţi electronice de identitate menţiunea privind sexul persoanei şi tricolorul românesc, menţionând că prin utilizarea termenului de 'gen' MAI "încalcă o serie de acte normative".

"AUR solicită MAI să-şi respecte promisiunea făcută în faţa cetăţenilor români şi să introducă în noile cărţi electronice de identitate menţiunea privind sexul persoanei şi tricolorul românesc, la fel ca în cărţile de identitate simple. Ministrul Lucian Bode a afirmat ieri că "toate părţile interesate" au agreat că pe cartea electronică de identitate, ca document de călătorie, să figureze steagul UE, în centru România şi stema României, iar menţiunea să fie cu privire la genul persoanei. Cele două ar fi "teme false"", precizează marţi AUR, într-un comunicat de presă.

Citește și: Patriarhia condamnă înlocuirea rubricii 'sex' cu 'gen' pe cărțile de identitate: 'Denotă fie sfidarea prin ignoranță a gramaticii, fie ocultarea adevărului'

În opinia AUR, prin utilizarea termenului de 'gen', MAI "încalcă o serie de acte normative".

"Nu, domnule ministru Bode, acestea nu sunt teme false. A introduce tricolorul românesc în cartea electronică de identitate nu este o temă falsă, de vreme ce în Franţa şi în Cipru acest lucru a fost posibil. A face referire la sexul biologic al persoanei nu este o temă falsă, ci o obligaţie legală. Prin utilizarea termenului de "gen", MAI încalcă o serie de acte normative", susţine deputatul George Simion, copreşedinte AUR.

Citește și: Primele cărţi electronice de identitate vor fi eliberate în septembrie: va fi trecut genul, steagul şi stema ţării .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.