Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Fidesz dă înapoi după amenințările PPE în cazul posterelor anti-UE

Titter TRT World Now
protest Ungaria legea sclaviei

Partidul Fidesz, aflat la putere în Ungaria, a anunţat că va înlocui posterele anti-UE după ce acestea au determinat Partidul Popular European (PPE) din Parlamentul European să ia în considerare excluderea partidului, a informat şeful staff-ului premierului Viktor Orban, scrie Reuters, informează News.ro.

Citește și: Viktor Orban anunță DESTRĂMAREA Uniunii Europene: 'Dacă suntem lăsaţi în pace şi nu ne forţează cu islamizarea, Europa poate continua să funcţioneze'

Marţi, liderul PPE Manfred Weber a cerut ca partidul lui Orban, Fidesz, să dea jos posterele în care este atacat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Şeful staff-ului lui Orban, Gergely Gulyas, a informat că afişele vor fi înlocuite săptămâna viitoare de altele care vorbesc despre planurile lui Orban de a creşte rata natalităţii şi despre dorinţa sa de a rămâne în PPE.

„Guvernul a aprobat planul privind protecţia familiilor, aşa că de săptămâna viitoare, aceste afişe vor fi plasate”, declarat Gulyas.

„Este un semn bun, să se dea jos posterele, aceasta a fost una dintre cererile pe care le-am făcut în această săptămână”, a declarat Weber care a adăugat că „criteriile sunt criterii” după ce a fost întrebat dacă toate cererile sale vor trebui respectate pentru ca Fidesz să rămână în PPE. Weber a cerut, de asemenea, ca Orban să îşi ceară scuze şi să arate susţinere faţă de Universitatea Central Europeană de la Budapesta.

Gulyas nu a precizat dacă Orban plănuieşte să îşi ceară scuze, dar a precizat că guvernul de la Budapesta consideră problema Universităţii Central Europene ca fiind încheiată.

Principalul cotidian pro-guvern din Ungaria, Magyar Nemzet, a îndemnat Fidesz să părăsească PPE, argumentând că gruparea şi-a abandonat valorile şi că „nu poate fi diferenţiată de socialişti sau liberali”.

„Timpul a venit ca Fidesz să oprească negocierile umilitoare cu PPE”, a afirmat ziarul într-un editorial numit „O nouă alianţă!”, care sugerează că Fidesz ar trebui să se alăture partidelor naţionaliste din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.