Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul lui Emmanuel Macron, în fruntea preferințelor în vederea legislativelor din iunie

CBC.ca
Emmanuel Macron

Partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron va obţine cele mai multe voturi la alegerile legislative din iunie, indică un sondaj făcut public luni, citat de Reuters. Formaţiunea lui Macron, La Republique en Marche, ar urma să se situeze pe primul loc la scrutinul organizat în două tururi, la 11 şi 18 iunie, cu 29% din voturi, potrivit sondajului realizat de Odoxa pentru postul de radio France Inter şi revista L'Express, scrie agerpres.ro.

Scandal MONSTRU! Olguța Vasilescu, atacată DUR de un lider sindical: 'Mentalitate ușor comunistă'


Frontul Naţional, partidul de extremă-dreapta al fostei rivale a lui Macron, Marine Le Pen, se va plasa pe locul doi, cu 17% din voturi, arată sondajul. Partidul Republican, conservator, este cotat cu 15% din intenţiile de vot, iar partidul politicianului de extremă stânga Jean Luc Melenchon, La France Insoumise (Franţa nesupusă), ar urma să obţină 14% din sufragii. 

Şi alte sondaje anterioare au indicat că partidul lui Macron îi va depăşi pe socialişti, care deţin în prezent cel mai mare număr de mandate din parlament, dar şi pe conservatori. 

Emmanuel Macron intenţionează să reformeze reglementările de pe piaţa muncii până la sfârşitul lui septembrie şi apoi să revizuiască sistemul de asigurări de şomaj şi pe cel al pregătirii profesionale, urmând ca în 2018 să se ocupe de reforma sistemului de pensii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.