DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Patria Bank furnizează clienţilor săi un serviciu de plăţi interbancare în condiţii de maximă siguranţă, disponibil neîntrerupt şi cu execuţie instantanee

Patria Bank
Patria Bank

Patria Bank furnizează clienţilor săi, începând de joi, un serviciu de plăţi interbancare în condiţii de maximă siguranţă, disponibil neîntrerupt şi cu execuţie instantanee - serviciul Plăţi Instant, a anunţat banca, conform agerpres.

"Într-o lume în care 'acum' şi 'aici' au devenit un deziderat pentru orice serviciu, introducerea Plăţilor Instant în Patria Bank vine să răspundă acestei nevoi de rapiditate şi promptitudine pe care o au inclusiv utilizatorii de servicii bancare. Plăţile Instant se întâmplă în câteva secunde. Noul serviciu se adaugă ecosistemului digital creat şi accelerat de Patria Bank în ultimul an, completând astfel cel mai recent nou proiect lansat, Patria de Oriunde, canal 100% online de deschidere relaţie la distanţă şi acordare de produse şi servicii pentru clienţii noi persoane fizice. În plus, pentru antreprenori, ne aşteptăm să vedem o adopţie mărită şi rapidă a noului serviciu Plăţi Instant", a declarat Valentin Vancea, Director General Adjunct, COO, Patria Bank.

La rândul său, Sabin Carantină, Director General Transfond a subliniat că serviciul Plăţi Instant a fost creat şi oferit pieţei în momentul optim pentru o extindere accelerată, date fiind condiţiile economice şi sociale actuale.

"Băncile, suntem convinşi, au descoperit potenţialul serviciului şi îl vor pune, în totalitatea lor, la dispoziţia clienţilor proprii. Ne bucurăm să vedem că Patria Bank valorifică oportunitatea propagării plăţilor de retail în timp real şi se alătură celorlalte bănci deja participante la această infrastructură, la fel cum ne bucurăm şi pentru clienţii băncii, care vor descoperi printr-o experienţă directă şi plăcută, opinăm noi, avantajele plăţilor instant", a declarat Sabin Carantină.

Potrivit sursei citate, în Patria Bank serviciul va fi disponibil tuturor clienţilor persoane fizice şi juridice prin intermediul aplicaţiilor de Internet Banking & Mobile Banking. Toţi clienţii băncii vor avea astfel la dispoziţie cel mai rapid mod de a efectua o plată către o altă bancă, în timp real, în condiţii de maximă siguranţă. Tranzacţiile realizate cu opţiunea de Plată Instant oferă o independenţă mare clienţilor, serviciul fiind non-stop în cadrul aplicaţiilor de Internet & Mobile Banking.

În perioada aprilie 2019 - noiembrie 2021, serviciul Plăţi Instant în lei a funcţionat la întreaga sa capacitate, înregistrând o disponibilitate totală de peste 99,9%. Din punct de vedere al volumelor de plăţi, serviciul a procesat în acest an de trei ori mai multe tranzacţii decât în perioada similară anului trecut, iar tendinţa este una de permanentă creştere, de la o lună la alta.

"Prin Plăţi Instant banii se transferă în mai puţin de 10 secunde între bănci, conform regulilor înscrise în schema de plată. În practică, încă de la lansare, durata reală a transferului între două bănci participante se încadrează în circa 4 secunde. Serviciul este oferit persoanelor fizice sau juridice, deţinătoare de cont bancar iar valoarea individuală a unei plăţi instant se situează sub 50.000 lei. Singura condiţie care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de plăţile instant este ca serviciul să fie oferit de către banca sau furnizorul nebancar de plăţi al celui care iniţiază plata şi de către banca sau furnizorul nebancar de plăţi al beneficiarului plăţii", se mai precizează în comunicat.

Patria Bank este o bancă românească dedicată creşterii gradului de bancarizare în România şi susţinerii antreprenorilor şi afacerilor locale. Listată la Bursa de Valori Bucureşti, Patria Bank are o prezenţă fizica naţională şi oferă produse şi servicii bancare de bază 100% online. Grupul Patria Bank are ca acţionar majoritar Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) şi BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Transfond este administratorul şi operatorul Casei de Compensare Automată a plăţilor comerciale interbancare. Activitatea principală constă în furnizarea de servicii instituţiilor financiare şi financiar-bancare, în ceea ce priveşte plăţile interbancare de retail în moneda locală şi în euro, atât naţional cât şi transfrontalier. Obiectivul Transfond este acela de a consolida şi diversifica activitatea curentă, cu accent pe componenta IT&C.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.