Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhal Varlaam Ploieșteanul a slujit duminică la hramul Catedralei 'Sfântul Spiridon'-Nou din Capitală

varlaam ploiesteanul

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul a slujit duminică, 12 decembrie, la hramul Catedralei „Sfântul Spiridon”-Nou din Capitală.

Preasfinția Sa a spus că Sfântul Ierarh Spiridon a strălucit prin sărăcia de bună voie și a avut „Fericirile” rostite de Mântuitorul Iisus Hristos drept program de viață, conform basilica.ro

„A plâns mult, pocăindu-se pentru păcatele pe care le va fi săvârșit. A fost milostiv. Nu a cultivat sărăcia ca pe o virtute în sine, ci a vrut să trăiască într-un mod smerit și sărac pentru ca bunurile sale să le împartă săracilor, bolnavilor, nevoiașilor. A ajutat o mulțime de oameni în timpul foametei, oameni bolnavi, a făcut o mulțime de vindecări, a înviat chiar morți”.

„De aceea, prăznuirea lui în această zi este un îndemn ca postul pe care îl ținem în această perioadă de pregătire pentru praznicul Nașterii Domnului să-l combinăm cu sărăcia de bunăvoie, cu faptele de milostenie prin care răscumpărăm mulțime de păcate, prin ajutorarea celor săraci, prin mângâierea celor întristați și încurajarea celor deznădăjduiți, prin vizitarea celor singuri și abandonați. Și atunci, postul de la mâncare și băutură, însoțit de aceste fapte bune va fi un post primit”, a spus ierarhul.

 

Racla cu cinstitele moaște ale Sfântului Spiridon sunt așezate spre cinstire în curtea catedralei până duminică seara la ora 22.

Catedrala „Sfântul Spiridon Nou” este Catedrala Onorifică a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei și Paraclis patriarhal.

Construită între 1852 şi 1858 şi sfinţită în anul 1860, pe locul alteia mai vechi, ridicată de domnitorii Scarlat şi Alexandru Ghica, biserica păstrează de 149 de ani, în mare parte, arhitectura originală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.