Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia Română, după vandalizarea bisericii din Ierusalim: 'Un act contrar oricărei forme de religiozitate autentice'

www.patriarhia.ro
Catedrala Patriarhală

Biserica românească din Ierusalim care este, totodată, și Reprezentanța Patriarhiei Române la Ierusalim a fost atacată, în urmă cu câteva zile, de un extremist religios israelian. Acesta a încercat să spargă porțile cu un pietroi, a vandalizat crucea și a distrus o cameră de supraveghere.

Actul de vandalism a fost condamnat de Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului, care l-a numit ”act terorist”, spunând că este alături de Biserica Ortodoxă Română și de Patriarhul Daniel.

Patriarhia Română consideră, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Vasile Bănescu, că vandalizarea bisericii sale ”act de extremism dictat de rațiuni religioase, rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreștin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu, sau laice hiper-ideologizate din alte părți ale lumii”.

”Gestul de vandalism consumat împotriva Reprezentanței Patriarhiei Române de la Ierusalim este, ca orice act de extremism dictat de rațiuni religioase, rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreștin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu, sau laice hiper-ideologizate din alte părți ale lumii.

Patriarhia Română mulțumește și pe această cale publică Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului și autorităților israeliene care au reacționat solidar în condamnarea acestui act de barbarie, fie el azi și minor. Un act contrar oricărei forme de religiozitate autentice.

La întrebarea „Cum să lecuiești un fanatic?” a răspuns magistral chiar unul dintre cei mai mari scriitori contemporani din Israel, Amos Oz.

Într-o societate care prețuiește înțelept respectul pentru alteritate, lectura și rugăciunea ne vor ajuta totdeauna să-l înțelegem mai bine pe celălalt, iar cultura dialogului va fi mereu semnul maturității și al aristocrației de tip moral.”, este mesajul Patriarhiei Române față de incidentul de la Ierusalim, despre care STIRIPESURSE.RO a scris AICI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.