Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronatul cărnii de porc DENUNȚĂ politizarea campaniilor de susținere a producătorilor români

carne porc

Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania a demarat o campanie de sustinere a Legii privind Programul "Carne de porc din fermele romanesti". Aceasta denunta informatiile potrivit carora actul normativ ar fi fost initiat cu dedicatie pentru ferma din Teleorman pe care fiul lui Liviu Dragnea o administreaza.

Prin intermediul programului "carne de porc din fermele romanesti", adoptat saptamana aceasta de Camera Deputatilor, guvernantii vor sa le dea o mana de ajutor fermierilor care se plang ca ies pe minus dupa ce-si vand animalele. Aproape jumatate de miliard de euro ar putea fi platiti de la Executiv, in urmatorii patru ani, totul cu acordul Comisiei Europene.

Citește și: Dosar ULUITOR - Șpagă pentru denunțuri la DIICOT. Percheziții la Penitenciarul Rahova

“Campania noastra vrea sa depaseasca aceasta perioada de tensiune in sistemul de informare a cetatenilor din Romania cu privire la utilitatea si destinatia legii. Exista un curent impotriva acestei legi, care nu este fundamentat, si care il are ca tinta pe domnul Dragnea si atat, fara sa faca o analiza a situatiei reale a sectorului de crestere a porcilor, a ceea ce s-a intamplat cu acest sector in ultimii ani, ce se intampla cu piata carnii de porc in ultimii ani, ce asteptari are populatia noastra de la producatorii de carne de porc. Si are o singura tinta: sa il decredibilizeze pe Dragnea. Noi suntem apolitici, dar consideram ca se deturneaza atentia de la un scop important pentru un sector major din agricultura Romaniei si se influenteaza populatia sa se ridice impotriva acestei legi, cand ea vine, de fapt, in sprijinul producatorilor, al celor peste 300 de producatori de tip comercial din Romania. Nu vorbesc despre ansamblul producatorilor sau al potentialilor producatori, care vor fi cointeresati de acest program, sa se apuce de cresterea porcilor”, a declarat Stanca Tudor, directorul executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.

Citeste si: Mircea Badea: 'Va urma NENOROCIRE pentru anticorupții corupți'

Potrivit actului normativ, “se acorda ajutor de stat sub forma unor pachete de sprijin, valoarea pentru un pachet de sprijin fiind echivalentul a 10.000 de euro pentru porcii grasi care se livreaza si se clasifica in abatoare autorizate”.

“Banii care vor veni ca sprijin pentru acoperirea cheltuielilor sunt absolut necesari dupa doi ani in care sectorul a lucrat in pierdere, fermierii au datorii la banca, au investitii neterminate, au o multime de probleme de ordin financiar, iar acesti bani ii vor ajuta sa isi dezvolte investitii viitoare”, mai spune Stanca Tudor, care aminteste faptul ca si in Danemarca este in curs de aprobare in aceasta perioada o lege similara, prin care vor fi oferite ajutoare de stat fermierilor care se angajeaza sa creasca porci si sa nu ii exporte.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.