Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru turiști s-au rătăcit în Masivul Postăvaru: Salvamont Brașov face apel către schiori să nu iasă din pârtiile amenajate

Patru turişti, care au ales să schieze în afara pârtiilor amenajate din zona Poiana Braşov - Masivul Postăvarul, s-au rătăcit, marţi, şi au fost nevoiţi să ceară ajutorul salvatorilor montani, Salvamont Braşov făcând din nou apel către schiori să nu iasă de pe pârtiile amenajate, deoarece se expun pericolelor, informează Agerpres.

Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină, marţi, în cinci cazuri, în care au fost implicate opt persoane care s-au accidentat sau rătăcit, în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru.

Pentru patru persoane accidentate, salvatorii montani ajunşi la locul solicitării au acordat primul ajutor şi apoi le-au coborât la baza muntelui, unde una dintre acestea a fost preluată de un echipaj SMURD, care a transportat-o la o unitate spitalicească pentru investigaţii suplimentare.

"Totodată, s-a primit şi un apel în legătură cu un grup format din 4 turişti, plecaţi să schieze în afara pârtiei amenajate, care s-a rătăcit. Conform indicaţiilor primite, aceştia au ajuns, într-un final, în siguranţa în Timişul de Jos. Recomandăm schiorilor să rămână doar pe pârtiile amenajate şi să nu mai iasă de pe acestea, deoarece, făcând acest lucru, se expun unor pericole inutile. Stratul de zăpadă proaspăt depus poate ascunde multe obstacole, iar posibilitatea de a te rătăci este foarte mare", a avertizat Salvamont Braşov.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

De la începutul sezonului de schi, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 167 de cazuri, reprezentând 171 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit să fie evacuate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.