Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedro Nuno Santos, confirmat la conducerea Partidului Socialist ca succesor al premierului demisionar Antonio Costa

Freepik.com
Portugalia steag

Noul secretar general al Partidului Socialist portughez (PS), Pedro Nuno Santos, a fost confirmat oficial în funcţie de către militanţii formaţiunii, în locul prim-ministrului demisionar Antonio Costa, afectat de un caz de trafic de influenţă, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Demisia lui Costa, aflat la putere de la sfârşitul lui 2015, a provocat convocarea de alegeri legislative anticipate pentru data de 10 martie.

'Noi suntem cei cărora le revine responsabilitatea de a scrie un nou capitol al cărţii guvernelor PS şi dezvoltării ţării', a declarat Santos duminică în discursul de închidere a congresului PS,în prezenţa lui Costa.

Economist de formaţie, Pedro Nuno Santos, provenit din aripa de stânga a PS, a jucat un rol cheie în primul guvern Costa în calitate de secretar de stat pentru relaţia cu parlamentul, responsabil cu relaţiile cu partidele stângii radicale, care le-au permis socialiştilor să acceadă la putere pentru a 'întoarce pagina' de la politica de austeritate dusă până atunci de dreapta.

Portugalia a intrat într-o criză politică la începutul lunii noiembrie după o serie de arestări şi percheziţii care au condus la inculparea şefului de cabinet al lui Costa şi a ministrului infrastruturilor, într-un dosar de trafic de influenţă.

Parchetul a informat la acea vreme că şeful guvernului făcea obiectul unei anchete separate, iar Costa şi-a anunţat imediat demisia, precizând că nu va candida pentru un nou mandat.

Potrivit unei informaţii publicate vineri de Observador, Costa ar fi suspectat că a participat la elaborarea unei legi de amenajare a teritoriului în beneficiul unei companii care plănuia să construiască un mega-centru de date în apropiere de portul Sines, în sud-vestul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.