Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pensia medie lunară a crescut cu 6,2%

moneylove-770x300

Din păcate se înregistrează discrepanțe semnificative teritoriale la cuantunul pensiei: cea mai mare pensie medie este în Bucureşti și reprezintă 1068 lei/lună, iar pe ultimul loc regăsim judeţul Giurgiu cu 678 lei/lunar, adică o diferenţă de 390 lei.

Această creştere reflectă preocuparea Guvernului Ponta şi respectul faţă de cei 5,375 milioane de pensionari din România anului 2014. Prin măsurile adoptate am încercat să îmbunătățim viața pensionarilor, pentru că această categorie de populație a fost deseori uitată de fostul Guvern. În primă instanță am crescut valoarea punctului de pensie de la 732,8 lei la 762,1 lei, și respectiv la 790,7 lei în anul 2014. În plus, am acordat indicele de corecție persoanelor înscrise la pensie după data de 01 ianuarie 2011, beneficiu neacordat în timpul guvernării Boc.

Pentru pensionarii cu venituri mici care se descurcă foarte greu cu cheltuielile zilnice am implementat o serie de măsuri de sprijin: am introdus ajutoare pentru plata facturii la energie; am majorat cuantumul ajutoarelor pentru încălzire; am redus TVA la pâine de la 24% la 9%; am redus cu 5% factura la energie în 2013, prin amânarea acordării unei cote de certificate verzi pentru producătorii de energie regenerabilă, am recalculat pensiile militarilor.

Acesta este doar începutul, știm că nu este suficient, încă sunt multe persoane în vârstă care se descurcă greu cu cheltuielile zilnice, dar pas cu pas, încercăm să rezolvam și aceste probleme. Am venit la Guvernare pe un teren accidentat și plin de mărăcini, dar suntem convinși că putem să îmbunătățim viața pensionarilor și să aducem România pe calea normalității.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.