Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pensiile speciale sunt ELIMINATE: SURPRIZĂ când s-a aflat ce categorie socială e vizată

click.ro
pensie

Scandalul pensiilor speciale din instituţiile de forţă nu s-a încheiat, dar aleşii au pus gând rău altor venituri. Un lider PSD anunţă că a venit rândul altor pensii speciale să fie eliminate. Femeile de serviciu, șoferii sau electricienii angajați la Parlament nu vor mai beneficia de pensii speciale din această toamnă.

Citește și: Sorin Grindeanu reacționează! Rezultatele publicate de INS i-au dat aripi

Chiar inițiatorul formei actuale a legii, deputatul PSD , Florin Iordache, fostul ministru al Justiției le-a pus gând rău acestora. Acesta spune că nu atunci când a propus modificarea legii s-a gândit că merită pensii speciale funcționarii publici parlamentari și că s-a referit la consilieri, la funcționarii și specialiștii din comisiile parlamentare, fără de care Parlamentul nu poate funcționa.

Citește și: RCS & RDS are probleme? Ce țară a devenit codebitor și garant pentru datoriile companie mamă

Florin Iordache susține că nu s-a gândit la femeile de serviciu sau la șoferii din Parlament când a propus prevederea privind pensiile speciale, dar că discrepanțele apărute vor fi modificate în noua sesiune parlamentară, printr-o nouă lege a pensiilor. Legea pensiilor speciale, modificată în acest an, prevede, de fapt, că toți angajații Parlamentului care desfășoară activități administrative, de gospodărire, investiții sau de întreținere-reparații vor primi astfel de pensii. "Se regândesc toate categoriile care vizează această lege. Eu nu m-am gândit la femei de serviciu sau şoferi. Fără îndoială", a spus Iordache, anunţă europafm.ro.

Citeşte şi: Avertisment pentru milioane de oameni: Alimentele care grăbesc îmbătrânirea

Prevederile pentru angajații Parlamentului sunt, însă, chiar mai avantajoase decât în cazul magistraților. Dacă și magistrații și angajații Parlamentului se pot pensiona la 60 de ani, în cazul judecătorilor și procurorilor, însă, este nevoie de o vechime în magistratură de cel puțin 20 de ani. În timp ce pentru angajații parlamentului – doar 14 ani. În plus, nu de puține ori s-a vorbit despre parlamentari care și-au angajat rudele în diverse posturi la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi: Îşi pregăteşte Gică Hagi retragerea de la Viitorul? Investește, cu Fatih Terim, în Turcia

O altă anomalie a legii pensiilor speciale este faptul că se pot cumula două astfel de pensii. În luna iunie, numărul persoanelor care primeau pensii speciale civile era de 8.615. Astfel, femeia de serviciu de la Parlament ar ajunge să aibă pensia mai mare decât a unui medic sau a unui profesor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.