Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul anunță intervenția Gărzii Naționale la Capitoliu

protest sua

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, a anunțat miercuri că întreaga Gardă Națională din capitala americană Washington a fost mobilizată după ce clădirea Capitolului a fost ocupată de susținătorii lui Donald Trump. S-au tras focuri de armă și s-a dat cu grenade lacrimogene. De asemenea au avut loc lupte între forțele de ordine și protestatari.

"Garda Națională din D.C a fost mobilizată pentru a oferi ajutor forțelor de ordine”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

CNN transmite că o femeie a fost împușcată în piept și se află în stare critică, în cursul asedierii Congresului SUA de către susținătorii lui Donald Trump în ceea ce o parte din presa americană numește „lovitură de stat”.

Şi agenţia EFE a relatat că cel puţin o persoană a fost rănită de glonţ în asaltul susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump asupra Congresului SUA, după cum au confirmat surse ale serviciilor de urgenţă pentru canalul local din District of Columbia al postului Fox.

În imagini difuzate de postul MSNBC putea fi văzută o femeie care este transportată pe targă, cu o hemoragie puternică, în timp ce mai mulţi congresmeni puteau fi auziţi strigând "s-a tras!", iar membri ai serviciilor de securitate ale Capitoliului şi-au scos armele în sala de plen a Camerei Reprezentanţilor.

Forţele de poliţie şi-au scos armele miercuri în incinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite, în faţa manifestanţilor pro-Trump care au încercat să pătrundă în sala de şedinţe, a raportat congresmanul Dan Kildee, citat de AFP.

"Gărzile de securitate şi poliţiştii de la Capitoliu şi-au scos armele în timp ce partizanii lui Donald Trump încercau să forţeze trecerea", a scris Dan Kildee pe Twitter.

"Am primit consemnul să ne întindem pe jos şi să ne punem masca de gaze", a adăugat el.

Susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns miercuri în plenul Camerei Reprezentanţilor, care fusese deja evacuată, şi s-au implicat într-o confruntare armată cu agenţii de securitate de la Capitoliu, care au transmis că au auzit focuri de armă, relatează EFE.

Toți senatorii au fost evacuați de urgență.

Citește și: 'Puciștii' din PNL se repliază. Țintarul secretarilor de stat dă startul cursei pentru Congres (surse) .

,

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.