Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii în Vrancea, la persoane bănuite de camătă şi şantaj

perchezitii targoviste

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea au efectuat, miercuri, opt percheziţii domiciliare la imobilele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de camătă şi şantaj.

"La data de 26.10.2022, sub coordonarea şi supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au pus în aplicare un număr de 8 mandate de percheziţie domiciliară la imobilele unor persoane care au calitatea de suspecţi într-o cauză penală în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de camătă şi şantaj, prevăzute de art. 351 din Codul penal şi art. 207 alin. (1) şi (3) din Codul penal", a precizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Potrivit sursei citate, din probatoriul administrat, a rezultat că, în perioada 2020 - 2022, suspecţii au oferit diverse sume de bani cu titlu de împrumut cu dobândă persoanelor aflate în dificultate financiară, existând suspiciunea că, în cazul neachitării dobânzilor şi sumelor de bani împrumutate, suspecţii "au exercitat acte de constrângere asupra debitorilor, prin proferarea de ameninţări, injurii, vizite inopinate la domiciliul lor sau al rudelor, precum şi prin apeluri repetate şi succesive de natură să creeze o stare de temere, cu scopul de a obţine astfel foloase patrimoniale injuste".

În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem şi in personam pentru săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj şi se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările comiterii infracţiunilor, în scopul aflării adevărului şi tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.