Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții la comerciații de autoturisme și piese auto - Statul, păgubit cu 3,5 milioane de euro. Circuit de spălare a banilor (Video)

www.ziuaconstanta.ro
mascati perchezitii

Joi dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează 15 percheziții domiciliare, în județele Olt, Dolj, Ilfov și Brașov, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor. 5 mandate de aducere sunt puse în executare.

În perioada 2017-2023, persoanele bănuite, prin intermediul unor platforme de vânzare online, ar fi desfășurat activități economice cu autoturisme și piese auto second-hand, fără a le declara organelor fiscale, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat, astfel, obținând venituri totale de aproximativ 3.500.000 de euro.

Banii din evaziune, spălați prin achiziția de imobile

Veniturile ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor, prin intermediul unei persoane, administrator al unei societăți comerciale, care ar fi depus în conturile societății sume de bani cu titlu de aport propriu sau împrumut.

Din banii proveniți din aceste operațiuni financiare, societatea ar fi achiziționat, în perioada 2020 - 2023, imobile în valoare de peste 1.200.000 de lei

Astfel, prin intermediul operațiunilor financiare, ar fi fost creat un lanț economic-financiar care să dea aparența legalității sumelor de bani rezultate din activitatea infracțională.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri și telefoane mobile, ce ar fi fost folosite în activitatea infracțională.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Activitatea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliţie județene Dolj, Ilfov și Brașov. La activități participă luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale din Olt și Brașov.

 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.