Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Performanță fabuloasă - România obține locul I la Olimpiada de Matematică/ Echipa fetelor de geniu

EduPedu
lot olimpic matematica

Școala românească are din nou rezultate excepționale. România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete  Punctajul României a fost 112 puncte, fetele obținând o medalie de aur și 3 de argint.

În urmă cu un an, la competiția care atunci s-a desfășurat online, lotul național ocupa locul al II-lea, informează Edupedu.

Lotul României a fost format din:

Diana Țolu – medalie de aur

Elisa Ipate – medalie de argint

Lucia Rîșnoveanu – medalie de argint

Cezara Danciu – medalie de argint

Coordonator lot: prof. Mihai Bălună, Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București

Adjunct coordonator lot: prof. Anca Băltărigă, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică

Diana Țolu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, este la a doua medalie de aur la EGMO, după cea din 2021. În 2020 și 2019 a luat medalii de argint.

Elisa Ipate este elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și se află la prima participare la EGMO.

Lucia Rîșnoveanu este clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Constanța și este la a treia participare. Anul trecut a luat medalia de aur, în 2020 medalia de bronz.

Cezara Danciu este în clasa a X-a, la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București și este la prima participare la EGMO.

Profesorul Mihai Bălună, coordonatorul lotului României la EGMO 2022 a declarat că elevele s-au prezentat extraordinar.

„Ne-am clasat pe primul loc dintre țările participante, așa-zis oficial, și pe locul patru dacă punem la socoteală și țările care au avut calitatea de „invitat”. Principala bucurie creată de acest rezultat este că el confirmă rezultatele foarte bune obținute în ultimii doi ani la aceeași competiție, care au fost obținute online, și acum sunt confirmate prin ceea ce s-a întâmplat în urma unui concurs la fața locului.

Este primul concurs post-pandemie, după revenirea la participarea fizică.

Fetele s-au comportat foarte serios și foarte responsabil, lucru care însă nu mă miră, pentru că așa se întâmplă totdeauna. Toți copiii care ajung în situația asta, își apără cu seriozitate șansele și până la urmă reușesc să obțină rezultate bune și foarte bune. Ceea ce este îmbucurător este că, deși echipa din acest an a avut două participante care nu au mai fost până acum, tradiția rezultatelor bune s-a păstrat, lucru care de fapt reprezintă o recunoaștere a seriozității cu care se face treabă în diversele locuri din care provin aceste fete.”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.