Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste o mie de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în total în Noua Zeelandă: Guvernul a impus noi măsuri restrictive

DW
Coronavirus COVID-19

Peste o mie de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în total în Noua Zeelandă, unde Guvernul a impus noi măsuri restrictive, care separă familiile şi cuplurile ce nu locuiesc împreună, potrivit news.ro.

Autorităţile au anunţat, duminică, 89 de noi cazuri de infectare, astfel că totalul a ajuns la 1.039.

Guvernul condus de Jacinda Ardern a emis noi măsuri de distanţare socială care separă familiile şi cuplurile ce nu trăiesc împreună, scrie The Guardian.

Neozeelandezii se află acum aproape de jumătatea perioadei de o lună pentru care autorităţile au impus distanţarea socială, iar aceasta ar putea fi prelungită.

Iniţial, principiile de izolare au fost destul de vagi. Ardern a făcut apel la neozeelandezi „să aplice bunul simţ” şi să îşi reducă grupurile sociale la „un mic grup de indivizi care fac parte din bula voastră... bulă pe care trebuie să o menţineţi timp de o lună”, spunea ea.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

La nivel general, asta a fost înţeles în termen de gospodărie, iar exprimarea neclară a făcut ca familiile şi partenerii care nu locuiau împreună să continue să se întâlnească.

Ordinul emis duminică înlocuieşte textul cu un limbaj clar, fără să lase loc de interpretări.

Nu este permisă fraternizarea între gospodării, cu puţine excepţii - în cazul în care este vorba despre custodia împărţită a unui copil şi când unul dintre parteneri locuieşte singur.

Ardern a justificat decizia ca necesară pentru combaterea Covid-19.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost raportate aproximativ 1,2 milioane de cazuri de infectare şi peste 64.000 de decese. Din totalul celor afectaţi de Covid-19, mai mult de 244.000 de oameni au fost vindecaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.