Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste zece unităţi de învăţământ au adoptat scenariul roşu pentru începerea anului şcolar, inclusv trei licee din Sibiu, deşi municipiul nu este în zona roşie

Primaria Sectorului 4
scoala

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a stabilit, joi, scenariile după care vor începe anul şcolar unităţile din judeţ. Cele mai multe au ales scenariul verde, dar în multe locuri acesta a fost adaptat î iferite variante. 12 unităţi de învăţământ au adoptat scenariul roşu pentru începerea anului şcolar, inclusv trei licee din Sibiu, deşi municipiul nu este în zona roşie, potrivit news.ro.

”Astăzi, 10 septembrie a.c. a avut loc Şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a prezentat situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Sibiu de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean a prezentat situaţia privind scenariile pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul de an şcolar 2020-2021. În urma celor prezentate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat Hotărârea nr. 43/10.09.2020 care prevede următoarele: La data de 14.09.2020 în toate unităţile/instituţiile de învăţământ din judeţul Sibiu are loc deschiderea anului şcolar 2020 – 2021”, a transmis, joi Prefctura Sibiu, printr-un comunicat de presă.

Unităţile/instituţiile de învăţământ vor relua cursurile şcolare în funcţie de următoarele scenarii de funcţionare:

Scenariul 1: participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

Scenariul 2: participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 3: participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, în baza situaţiei epidemiologice şi rata incidenţei cumulate la 14 zile pentru fiecare localitate în parte calculată de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu şi a propunerii efectuate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, va analiza şi aproba săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, prin hotărâre, scenariul în care va funcţiona fiecare unitate de învăţământ în parte”, a mai transmis Prefectura.

Potrivit deciziei adoptate de către CJSU, cele mai multe unităţi şcolare din judeţ au ales scenariul verde, însă în multe locuri acesta a fost adaptat.

”Pentru clasele cu învăţământ special ore de dimineaţa. Pentru clasele de elevi cu efective până în 20 elevi orele se vor desfăşura dimineaţa. Pentru clasele cu efective mari între 20 - 32 elevi, orele se vor desfăşura pe grupe, o grupă dimineaţa, o grupă după - amiaza, prin rotaţie săptămânală”, este decizia CA de la Liceul de Industrie Alimentară din Sibiu.

”Clasele a XI şi a XII vor merge zilnic la scoala. Clasele a IX şi a X-a vor fi împărţite în câte două grupe şi vor veni la şcoala alternativ, câte o săptămână fiecare”, este decizia CA de la Liceul Energetic, deşi unitatea este încadrată în Scenariul 1.

”Clasele a noua, a zecea şi a unsprezecea vor funcţiona în regim hibrid, pe grupe, cu prezenţă fizică parţială a elevilor şi a cadrelor didactice şi online, prin rotaţie, la două săptămâni, conform normelor privind instituirea de măsuri sanitare şi de protecţie în unitatea şcolară în perioada pandemiei COVID-19, recomandate de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Pentru învăţământul primar, orele vor fi de 45 de minute cu 10 min pauză, la nivelul de învăţământ gimnazial şi liceal orele se vor desfăşura în sistem modular, cu durata 90 de minute şi 10 minute pauză”, este decizia Colegiului Naţional Octavian Goga, de asemenea încadrat în Scenariul verde.

De asemenea, 12 unităţi de învăţământ au adoptat scenariul roşu pentru începerea anului şcolar, inclusv trei licee din Sibiu, deşi municipiul nu este în zona roşie.

Celelalte unităţi în scenariul roşu sunt di meidul rural, inclusiv din localităţile unde incidenţa este mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.