Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peștii devin tot mai mici din cauza creșterii temperaturii apei

Un studiu recent al Universității din Tokyo arată că peștii din vestul Oceanului Pacific de Nord au devenit mai ușori în ultimele decenii din cauza creșterii temperaturii apei, care le-a limitat sursele de hrană.

Cercetătorii au analizat 13 specii de pești și au constatat că greutatea lor individuală și biomasa totală au scăzut în anii 1980 și 2010. Scăderea greutății peștilor în anii 1980 a fost legată de creșterea numărului de sardine japoneze, ceea ce a dus la o mai mare concurență între diferitele specii pentru hrană.

În anii 2010, în ciuda unei ușoare creșteri a populațiilor de sardine japoneze și macrou, temperaturile mai ridicate ale oceanelor au dus la o disponibilitate redusă a nutrienților, ceea ce a îngreunat accesul nutrienților importanți la suprafață.

Implicațiile acestor constatări sunt semnificative pentru pescăriile și factorii de decizie politică care încearcă să gestioneze resursele oceanice în fața schimbărilor climatice. Această situație este deosebit de critică pentru Japonia, o țară în care fructele de mare joacă un rol vital în bucătăria sa.

Cu toate acestea, autosuficiența Japoniei în ceea ce privește fructele de mare a scăzut treptat din cauza diferitelor provocări, inclusiv scăderea vânzărilor, lipsa forței de muncă, schimbarea preferințelor consumatorilor și creșterea costurilor.

Ce a scos la iveală studiul

Studiul s-a axat pe 17 stocuri de pește din 13 specii și a identificat două perioade distincte de scădere a greutății peștelui în anii 1980 și 2010. Cercetătorii au remarcat că schimbările climatice pot perturba ecosistemul marin, afectând disponibilitatea hranei pentru pești și putând duce la o scădere a calității peștelui, scrie incredibilia.ro.

Profesorul Shin-ichi Ito a subliniat importanța adaptării strategiilor de gestionare a pescuitului pentru a aborda condițiile în schimbare din ocean. Înțelegerea acestor schimbări poate contribui la asigurarea unui viitor durabil atât pentru sănătatea oceanului, cât și pentru disponibilitatea peștelui delicios pentru consum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.