Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea, despre carnea crescută în laborator: Doamne ferește! Îi lăsăm pe alții să se ocupe de activitățile excentrice

playtech.ro
Petre Daea

Revoluția alimentară mondială este pe cale să atingă apogeul. Administrația americană pentru alimente și medicamente a anunțat că va permite unei companii californiene să preleveze celule de la găini vii. Acestea ar urma să fie crescute, ulterior, într-un laborator.

Carnea crescută în laborator este la un pas să devină realitate. Scopul acestei revoluții alimentare este de a produce un tip de carne care nu implică sacrificarea niciunui animal. La nivel mondial există peste 150 de companii de carne cultivată în laborator. Acestea sunt susținute de investiții de câteva miliarde de dolari.

Aceste informații au stârnit reacția ministrului Agriculturii din România - Petre Daea. Oficialul spune că în țara nostră nu există astfel de preocupări „excentrice”.

„Sunt preocupări de tot felul și nu îi putem opri pe oameni să se gândească și să acționeze. Eu sunt constant în abordare și consecvent în ceea ce spun, noi hrănim poporul din brazdă. Avem posibilitatea concretă de a face hrană, nu deschidem ușa laboratorului să mulgem vaca, Doamne ferește. Îi lăsăm pe alții să se ocupe de activitățile excentrice. Noi ne desfășurăm activitatea lângă animale.

Referior la interdicția de a crește porci, eu știu că nu există aceste legi. În Parlament se legiferează în folosul țării. Haideți să așteptăm, nu s-a pus o asemenea problemă, nu va dispărea porcul. Fermele mari și gospodăriile poporului vor produce în continuare”, a spus Petre Daea, miercuri seara, la Realitatea PLUS.

Specialiști spun că va mai dura, însă, câteva luni până când carnea crescută în laborator va ajunge în supermarketurile din SUA. Fiecare produs trebuie să fie aprobat de autorităţile de reglementare, iar compania care produce carnea trebuie să mai obţină acceptul departamentului american al agriculturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.