Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PICCJ: Obiectivele ordonanței de delegare din dosarul ALEGERILOR de la Sectorul 1 NU AU FOST FINALIZATE - Între activități este și renumărarea voturilor

PICCJ

Parchetul instanței supreme informează oficial că „obiectivele ordonanței de delegare a unor activități nu sunt finalizate, mai precis nu au fost îndeplinite integral toate”, în dosarul în care se fac cercetări privind pretinsa fraudare a numărării voturilor la Sectorul 1 la alegerile locale.

Concret, explică oficialii PICCJ la acest moment ofițerii desemnați continuă să îndeplinească obiectivele din ordonanța procurorului prin care a stabilit o serie de activități, una fiind și aceea de renumărare integrală a voturilor exprimate de locuitorii Sectorului 1  la alegerile locale din septembrie 2020.

Citește și: BREAKING Sorina Pintea pierde PRIMUL MECI cu DNA

Surse judiciare afirmă totodată la acest moment pentru STIRIPESURSE că ar mai exista o tranșă de voturi de numărat, și că abia după finalizarea acestei etape putând fi considerată încheiată activitatea  delegată de către procurorii de la SIIJ.

Fișă de dosar

Dosarul a fost deschis după ce PSD a depus, pe 2 octombrie 2020, o plângere penală la SIIJ, în care reclama comiterea unor fapte de natură penală de către preşedintele USR, Dan Barna, Andrei Nicolaescu - membru USD şi de către Nicolae Sprîncu - procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1.

Potrivit ordonanţei întocmită de procurorul Sorin Iaşinovschi, în cadrul anchetei s-a dispus ridicarea listelor electorale permanente, suplimentare şi complementare utilizate la secţiile de votare din Sectorul 1, liste aflate în custodia Judecătoriei Sectorului 1.

Citește și: Filmul ȘANTAJULUI președintelui CJ Călărași față de procurorul care îl ancheta

De asemenea, procurorul a dispus ridicarea buletinelor de vot utilizate, neutilizate şi nule de la cele 166 secţii de votare din Sectorul 1, stocate în 1.509 saci, aflaţi în custodia Tribunalului Bucureşti. Deocamdată, această operaţiune nu a avut loc, deoarece SIIJ spune că nu are o încăpere pentru a depozita un număr atât de mare de saci.

Sarcini trasate de procuror

Procurorul de la SIIJ spune că, pentru continuarea cercetărilor, se impune efectuarea următoarelor activităţi de cercetare penală:

* Identificarea buletinelor de vot corespunzător fiecărei secţii de votare;

* Numărarea voturilor din cadrul fiecărei secţii de vot şi confruntarea rezultatelor cu numărul de votanţi înscrişi pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 secţii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucureşti (cât şi a votanţilor înscrişi pe listele suplimentare), care şi-au exprimat dreptul la vot;

Citește și: BREAKING! URINA pe VICTIMA sa și STRIGA 'Vezi, mă, ce poate să facă Poliția Română?'

* Confruntarea rezultatelor obţinute după numărarea voturilor de la cele 166 de secţii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucureşti cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării;

* Predarea sacilor cu buletinele de vot şi listele electorale de la cele 166 de secţii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucureşti, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor din prezenta cauză.

SIIJ nu are spațiu....

Procurorul consideră că aceste voturi trebuie renumărate de către Poliţia Capitalei, pentru că SIIJ nu are un spaţiu corespunzător, iar această activitate necesită un mare număr de lucrători de poliţie judiciară şi mijloace, de care Secţia specială nu dispune.

În plus, încăperea unde vor fi păstrate şi numărate voturile trebuie să fie folosită şi ca o "cameră păstrare corpuri delicte".

"Având în vedere neconcordanţele ce rezultă din probele administrate până în prezent (înscrisuri, depoziţii de martor, etc) este foarte posibil ca după efectuarea operaţiunilor descrise mai sus să fie necesar accesul specialiştilor criminalişti care să efectueze constatări tehnico-ştiinţifice ale semnăturilor de pe procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării şi de pe listele electorale", se mai spune în ordonanţă.

Citește și: BREAKING! OMERTA polițiștilor acuzați de TORTURĂ a fost SPARTĂ de colegii lor jandarmi

Conform datelor AEP, la alegerile pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, respectiv un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Daniel Tudorache a contestat însă acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.