Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pierderile din reasigurare în urma recentelor inundaţii din Europa ar putea ajunge la 2-3 miliarde de dolari, estimează analiştii

PixaBay
dolari bani spalare joc piramidal

Pierderile din reasigurare în urma recentelor inundaţii din Europa vor ajunge probabil în total la 2 - 3 miliarde de dolari, au estimat luni analiştii de la Berenberg, transmite Reuters.

De miercurea trecută, inundaţiile au devastat părţi din Europa Occidentală, printre cele mai afectate fiind landurile germane Renania-Palatinat şi Renania de Nord-Westfalia, dar şi părţi din Belgia.

"Estimăm că inundaţiile din Europa vor costa industria reasigurărilor câteva miliarde de dolari, previzionăm că între două şi trei miliarde de dolari", informează Berenberg.

Cele mai multe cereri de plată în urma dezastrelor vor fi în rândul marilor companii europene de asigurări: Allianz (200-300 milioane de euro), AXA (100-200 milioane de euro), Generali (200-250 milioane de euro) şi Zurich (140 milioane de euro), estimează analiştii de la Berenberg, potrivit Agerpres.ro.

Pierderile totale vor depăşi probabil pierderile înregistrate la bunurile asigurate, doar aproximativ 45% dintre clădirile din Germania fiind asigurate contra inundaţiilor şi ploilor severe.

Ministrul german al Finanţelor, Olaf Scholz, a promis un ajutor de urgenţă în valoare de cel puţin 300 milioane de euro pentru victimele inundaţiilor şi un program de reconstrucţie în valoare de mai multe miliarde de euro pentru oraşele afectate de inundaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.