Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plafonul de garantare pentru programul 'Prima casă' 2019, aprobat de Guvern este de 2 miliadre de lei

economica.net
prima casa

Executivul a aprobat în şedinţa de astăzi plafonul total de garantare pentru anul 2019, aferent programului „Prima casă”, în valoare de 2 miliarde de lei.

Finanțatori participanți în program sunt: BRD, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit, Garanti, Piraeus Bank, Marfin, Credit Agricole și Leumi Bank.

Florin Cîțu lansează o profeție NEAGRĂ pentru Guvern: 'Și-au făcut calcule prea optimiste'

Alocarea plafonului total al garanțiilor care pot fi emise în anul 2019 în cadrul programului se face la solicitarea finanțatorilor participanți de către FNGCIMM, cu acordul MFP, conform procedurii și criteriilor de evaluare anuală a modului de utilizare a plafoanelor de garantare, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 3097/2017, publicat în Monitorul Oficial nr. 963 din 6 decembrie 2017.

Anul trecut au fost acordate 20.423 garanţii, în valoare totală de 1,9 miliarde de lei, cu o valoare medie a garanției acordate de 94.000 lei, precum și 7.160 promisiuni de garantare, în valoare totală de 800 de milioane de lei.

De la lansarea programului în anul 2009 şi până la finalul lunii decembrie 2018 au fost acordate 267.752 garanţii și promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,7 miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.