Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plângere de agresiune sexuală împotriva solistului Aerosmith a fost respinsă

aerosmith

Un judecător american a respins miercuri un proces în care solistul trupei Aerosmith, Steven Tyler, era acuzat că a agresat sexual un fost model adolescent de două ori într-o singură zi. Faptele s-ar fi petrecut în Manhattan, în urmă cu aproape 50 de ani, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

Judecătorul districtual Lewis Kaplan din Manhattan a declarat că Jeanne Bellino a aşteptat prea mult timp pentru a-l da în judecată pe Tyler, în vârstă de 75 de ani, care a negat "vehement" acuzaţiile sale, în temeiul unei legi din New York care protejează victimele violenţei motivate de sex.

Judecătorul a declarat că Bellino nu s-a calificat pentru o fereastră de doi ani pentru a urmări pretenţiile care, altfel, s-ar extinde dincolo de termenul de prescripţie, deoarece nu a susţinut că comportamentul lui Tyler a reprezentat un "risc serios de vătămare fizică".

Într-o hotărâre care ar putea afecta şi alte cazuri, Kaplan a declarat că două legi de stat, Child Victims Act şi Adult Survivors Act, prevalează asupra cererii lui Bellino, "în mare parte din motivele" prezentate de avocaţii lui Tyler.

Avocaţii au spus că aceste legi, ale căror ferestre de acţionare în judecată au expirat iar Bellino a dat dovadă de o "lipsă de diligenţă" prin faptul că nu a intentat un proces în temeiul Legii privind victimele copiilor.

Bellino era o adolescentă care lucra la o prezentare de modă în Manhattan, în vara anului 1975, când a afirmat că un prieten i-a aranjat o întâlnire cu solistul Aerosmith la un hotel din apropiere. În procesul său, aceasta a susţinut că Tyler, pe atunci în vârstă de 27 de ani, a agresat-o sexual de două ori, o dată într-o cabină telefonică şi mai târziu la hotel.

Tyler se confruntă cu încă un proces care susţine că a agresat un minor în legătură cu relaţia sa cu Julia Holcomb Misley, pe atunci în vârstă de 16 ani, pe o perioadă de trei ani în acelaşi deceniu. Cântăreţul neagă acuzaţiile lui Misley de agresiune şi bătaie, dar nu şi faptul că ar fi făcut sex cu ea. În luna mai, avocaţii lui Tyler au susţinut că Misley nu poate folosi publicarea memoriilor sale în 2004 ca motiv de "suferinţă emoţională" în instanţă, deoarece este vorba de "liberă exprimare".

David Long-Daniels, un avocat al lui Tyler, a declarat: "Suntem de acord cu raţionamentul judecătorului şi suntem recunoscători pentru acest rezultat în numele clientului nostru".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.