Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pleşu Vs. Rifai – de Ninel PEIA

Pleşu, joacă-te cu băieţii mari, lasă copilele în pace

Oameni buni, nu pot să scap de râia de Andrei Pleşu deloc. Îi stau în gât latului filozof şi nu trece luna să nu mă pomenească în scris. Acum, mai nou, mă apelează numai cu Ninel, de zici c-am făcut Revoluţia cot la cot, şi nu că el pupa o vodcuţă şi-o romanţă albăstruie când, militarul de doar 20 de ani, Ninel Peia, trăgea cu muniţie de luptă în Centrul Bucureştilor.

Dar, nu eu sunt subiectul acestor rânduri, ci blândeţea şi toleranţa filosofului cu soaţă la servicii. Mai precis, devoratorul de ecleruri învârtoşat şi bârzoiet nevoie mare se ia de Denise Rifai, gazetăriţă care s-a gândit să intre în politică, la cererea Alinei Gorghiu. A pupat poala şi s-a aliniat, frumos, în PNL. Treaba ei, dar pleasca de Pleşu îi trage o caracterizare cum, probabil, numai soaţa de la servicii putea aşterne pe hârtie la agenţia ce-o arondase.

Fiară, gheare, nărăvaşă, şugubeaţă, mă rog, apelativele au curs râu, din nou, în Dilema Veche.

Deşi sunt ani de zile de când încerc să aflu, tot nu pricep cine l-a numit pe Pleşu ca autoritate morală absolută. Căci acesta aşa se comportă. O fi vreo boală, habar n-am, dar aşa de fioros devine Andrei când critică pe cineva, că imediat te gândeşti la un buldog francez sforăitor şi atins de obezitate morbidă. E nemilos precum o păpădie nervoasă, imagine ce poate să dea coşmaruri şi lui Chuck Norris, ranger texan.

Ce-i, dom’le cu Denise? Nu toţi jurnaliştii pot fi David Letterman sau CTP, există şi nivele mai mici. Şi dacă n-o fi fost un jurnalist de excepţie, nimic n-o împiedică să-şi ia revanşa în politică. E o femeie care încearcă, se implică, bravo ei. Poate s-o fi plictisit de stat pe sticlă şi o avea idei valoroase aici, pe noul drum ales. De ce trebuie s-o maculezi de la primul pas, pantagruelic filozof?

Cinicul dumneavoastră dispreţ nu va reuşi decât să-i crească Denisei Rifai mânia faţă de lucrătorii cu capul, aşa cum vă pretindeţi. Ş-apoi, pe la înălţimea pe unde vă faceţi veacul, n-aţi găsit pe nimeni mai voinic cu care să vă daţi cocoş? Gata, aţi şi găsit o victimă în Denise şi hop, ca hultanul, pe biata fată. Ia-te dom’le de cineva pe măsură, la kilograme măcar, ca să mai şi încasezi, nu numai să dai , că aşa e fair play. Caută un challanger şi nu alege numai sparring partners, dacă ai sânge-n instalaţia de tocat ecleruri cu şocolată.

Apoi, dacă toată lumea poate vedea că Denise Rifai e o doamnă, dumneavoastră nu sunteţi un Domn, Andrei. Astea nu-s maniere, nici măcar la filozofi!

Ninel PEIA

Deputat de Ilfov

www.ninelpeia.ro

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.