Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, pregătit pentru noi cutremure interne. Ce cadou de Craciun rezervă Orban liderilor de filiale

Inquam Photos / George Călin
miting pnl izvor

În PNL este pace doar pe moment. Odată cu intervenția președintelui Klaus Iohannis, în acest partid s-a instalat apatia. Ușurați că  fostul lider de partid a pus în cui intențiile lui Ludovic Orban de debarcare a unor lideri de filiale,  cei vizați de acest pericol s-au întors la vechile obiceiuri. Până la finele anului, conducerea de partid face pregătiri pentru a scutura din amorțire filialele, chiar cu riscul unor noi  scandaluri și lupte intestine.

Tabăra lui Liviu Dragnea crește: `Am decis să susținem în continuare, fără rezerve, Guvernul PSD-ALDE, conducerea PSD și pe președintele Liviu Dragnea`

În prezent, în PNL s-a instaurat  un status-quo. La cererea lui Iohannis, Orban a liniștit apele in partid, renunțând la ideea schimbării procedurilor de demitere a președinților de filiale ce amenința să arunce în aer  organizațiile în an electoral. În schimb, președintele  liberal aavut pretenția ca  filialele codașse sau pasive să se reorganizeze și să dea semne de mobilizare, în spcial în lupta cu PSD în teritoriu.

Pretenții care au fost însă ignorate de liderii de organizații care se știau deja cu musca  pe căciulă. Deși știu că pot risca pierderea funcției, aceștia continuă colaborările locale cu PSD sau aleg să ignore directivele de la centru, susțin surse din conducerea PNL.

Tocmai din această cauză, au apărut semne că Ludovic Orban și colaboratorii săi nu mai sunt dispuși să tolereze o astfel de situație.

Citește și: Este oficial! Actul a fost publicat în Monitorul Oficial – Cine primește mai mulți bani

"În următoarele  săptămâni  vor fi luate o serie de măsuri organizatorice în cazul filialelor cu probleme.  Termenele  stabilite au fost deja  depășite și nu s-au înregistrat progrese, dimpotrivă. Nu căutăm să debarcăm oameni cu forța, ci să ne înțelegem amiabil. Ori tragem toți la aceeași căruță și avem rezultate. Ori ne ducem  în jos", susțin sursele citate.

De altfel,  în această săptămână, la București, vor avea loc  o serie de întâlniri cu toți liderii de filiale în care se va căuta, încă o dată, găsirea unor soluții amiabile pentru a impulsiona conducerile locale să  pună osul la treabă.

"Sunt vizate în special, organizațiile de Brăila, Buzău, Dâmbovița, Iași. Cine nu va înțelege că i se dă o nouă șansă, nu va mai apuca Crăciunul în funcție", ne-au mai explicat sursele citate.

O situație specială și o prioritate este considerat  Bucureștiul. Înțelegerea inițială dintre Orban și liderul   acestei organizații, Cristian Bușoi, ar fi căzut.

"Vroia ca el să deschidă lista eligibililor pentru Parlamentul European în schimbul renunțării la funcție. Cum acest lucru nu e posibil, a rămas pe poziții. A contat foarte mult și presiunea celor din filialele de sector, care știu că dacă Bușoi cedează, nici ei nu mai au mult de stat în funcții", ne-au dezvăluit aceleași surse.

Cum Bușoi și susținătorii săi nu dau semne că vor abandona fără luptă, Orban și-ar fi pus  apropiații să identifice în rândurile liberalilor bucureșteni  voturile necesare pentru debarcarea actualei conduceri din Capitală prin alegeri interne.

Eugen Teodorovici, anunț BOMBĂ pentru ONG-uri - De când se va DUBLA impozitul pe venit

"Dacă se crează masa critică necesară, prin noiembrie-decembrie vom organiza alegeri interne la București. Nu putem continua așa dacă vrem să nu repetăm la anul scorul de 10% din anii trecuți",  susțin lideri din conducerea PNL.

Problema constă însă în faptul că adunatul acestor voturi se derulează greu. Sectoarele 3 și 5 sunt conduse de liberali apropiați ca interese de Bușoi. Drept urmare, se caută fisuri în celelalte organizații de sector pentru a crea cadrul necesar care să asigure predarea ștafetei în mâinile lui Ciprian Ciucu, omul pe care Ludovic Orban îl vrea propulsat inclusiv în viitoarea cursă electorală pentru Primăria Generală a Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.