Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL schimbă strategia!

Apariția lui Ștefan Florescu ca și posibil candidat din partea PNL la sectorul 6 demonstrează faptul că liberalii încearcă cu orice preț, pe ultima sută de metri, să reintre în joc. În București, mai exact în sectorul 6, cifrele arătau că se prefigura un dezastru pentru liberali. Primarul actual, Rareș Mănescu, s-a prăbușit în sondaje, iar candidatul propus de acesta, Răzvan Mironescu, era la o cotă foarte mică de notorietate care nu îi permitea să intre în lupta pentru Primăria sectorului 6.

content-image

În sondajul realizat de liberali în luna noiembrie, 2015, pentru desemnarea candidaților din cursa internă, Ștefan Florescu avea o cotă de notorietate care era aproape de 5 ori mai mare decât cota lui Mironescu. De asemenea, Florescu, măsurat ca și candidat independent, bătea de departe la capitolul notorietate, dar și la capitolul favorabilitate, atât candidatul PSD, Gabi Mutu, cât și pe ceilalți candidați ai partidelor mai mici.

Ștefan Florescu și-a început campania personală în 2011. A dorit să fie candidat al USL, din partea partidului lui Dan Voiculescu, dar în ultimul moment a fost înlăturat. Florescu a fost foarte activ și după ce a pierdut nominalizarea, obținând un scor foarte bun ca independent în 2012, respectiv locul 3. Ștefan Florescu a avut parte de câteva scandaluri de presă, după ce a fost etichetat ca făcând parte din clanul Sportivilor.

Ștefan Florescu a fost membru PSD, însă a plecat din partid și s-a înscris în PNL săptâmâna trecută. Imediat liberalii au decis să schimbe candidatul de la sectorul 6 pe ultima sută de metri. Liberalii preferă să meargă pe mâna unui om care un trecut apropiat de PSD, declarat incompatibil de ANI acum 4 ani, care are câteva bube de imagine, sperând, însă, să câștige primăria.  PNL sacrifică criteriile de integritate, încercând cu orice preț să păstreze astfel Primăria sectorului 6.

Este o mutare importantă în economia jocului pe București, sectorul 6 fiind un bazin mare de dreapta, dar și al doilea sector ca mărime, atunci când vine vorba de numărul alegătorilor.  O victorie în sectorul 6 poate însemna și o creștere a șanselor lui Orban în lupta pentru Capitală. Dacă nu vor apărea schimbări importante pe scena politică a sectorului 6,  candidați surpriză, probabil, liberalii vor păstra această primărie, dar nu înainte de a înregistra o pierdere de imagine la capitolul ”politica altfel”.

Citește pe PoliticScan: După locale urmează depresia. Ce urmează după depresie?

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.