Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL și PSD, mai mult în opoziție decât în Coaliție. Un liberal iese la atac: 'Amânările în dosarul Schengen, provocate și de guvernările lor'

Pinterest
romania schengen

PSD ar trebui să admită că amânarea de până acum a aderării României la Spațiul Schengen a fost determinată și de guvernările din perioada 2017-2019, ani absolut catastrofali, declară la RFI deputatul PNL Alexandru Muraru. El mai afirmă că ”România nu mai poate fi tratată ca o țară de rangul doi”.

„Nu mă ascund absolut deloc și cred că dacă sunt onești și partenerii noștri actuali de guvernare, cei de la PSD, ar trebui să recunoască că amânarea noastră de a intra în Spațiul Schengen a fost determinată, a fost generată de ceea ce au făcut ei în acei ani absolut catastrofali pentru România, care au însemnat guvernările din perioada 2017-2019”, spune la RFI deputatul PNL Alexandru Muraru.

Liberalul spune că anunțul Comisiei Europene, care arată că România, Bulgaria și Croația sunt pregătite să adere la Spațiul Schengen, este ”foarte important, dar nu este decisiv”.

„Sigur că în sine, această așteptare și această febră până pe 8 decembrie este într-un fel stânjenitoare pentru un stat membru al UE de peste 15 ani. În continuare, suntem optimiști în privința aderării la Spațiul Schengen și îndeplinirii acestui obiectiv, dar în același timp, trebuie să vă spun că există o anumită zonă de prudență în evaluarea noastră și în așteptările noastre”, adaugă Muraru.

Parlamentarul PNL apreciază că obiectivul fundamental al României este acela de a adera la Spațiul Schengen.

„Sigur că România nu mai poate fi tratată ca o țară de rangul doi, acest tratament discriminatoriu este absolut inadmisibil, pentru că gândiți-vă când s-a dat pentru prima dată votul pentru Schengen, s-a dat în 2010 și apoi au intervenit cu recomandările de rigoare de a intra în Spațiul Schengen din partea Comisiei și apoi au intervenit tot timpul condiționalități și probleme interne și ale noastre, dar și o poziționare extrem de ipocrită a unor state membre, care erau în diverse momente electorale, cum este Olanda în momentul de față”, încheie Muraru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.