Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL strânge tot mai multe voturi pentru moțiune: Alți 3 deputați sunt de partea liberalilor

motiune

Moțiunea PNL împotriva lui Victor Ponta strânge tot mai mulți votanți. Nu doar din partea opoziției, ci și din partea puterii și a deputaților independenți sau neafiliați.

Mihaela Stoica, Petru Movila si Viorel Blajut au anunțat că vor vota moțiunea

Citește și: Anunțul care provoacă un cutremur: Zilele lui Victor Ponta, ca premier, sunt numărate

”Voi vota, mâine, moțiunea de cenzură inițiată de PNL pentru a sancționa, astfel, Guvernul PSD și pe premierul Victor Ponta pentru blocarea dreptului fundamental la vot al românilor, atât în străinătate, cât și în țară, refuzând să organizeze alegeri parțiale.

Totodată, mâine voi sancționa, prin votul meu, atitudinea represivă pe care PSD și premierul Victor Ponta o manifestă față de Justiție. Blocarea Justiției de către Victor Ponta și PSD, în Parlament, trebuie să înceteze.

În al treilea rând, mâine voi sancționa, votând moțiunea de cenzură, și jignirile pe care un ministru al Guvernului PSD, respectiv Ioan Rus, le-a adus celor trei milioane de români plecați în străinătate, dar și soțiilor și copiilor lor rămași în țară.

Ioan Rus și șeful său, Victor Ponta, au aceeași atitudine ostilă față de românii din străinătate, pe care nu s-au sfiit să o declare și public. Ioan Rus a plecat azi. Mâine trebuie să plece și Victor Ponta.”, anunță Mihaela Stoica, deputată independentă.

Citește și: Mutarea prin care PNL vrea să-l schimbe pe Victor Ponta

Viorel Ionel Blăjuț își motivează alegerea votării moțiunii.

”Anunț pe această cale că am luat decizia de a participa la vot in cadrul procedurii moțiunii de cenzură inițiată de Partidului Național Liberal .

Eu am primit un vot din partea cetățenilor pentru a le respecta și promova drepturile fundamentale, iar prin decizia luată astăzi rămân fidel mandatului încredințat de alegătorii mei.

Consider că împiedicarea parlamentarilor puterii de a-și exercita dreptul de vot arată că inițiatorii moțiunii au dreptate.

Consider că afirmațiile domnului Rus sunt jignitoare la adresa fiecarui roman si fața de astfel de mentalitați trebuie sa luam atitudine.”, a declarat independentul Viorel Ionel Blăjuț.

Citește și: Strategia SECRETĂ a PSD: Pândesc momentul pentru a decapita DNA

Petru Movilă, deputat neafiliat, membru PMP, argumentează de ce vrea să-l dea jos pe Victor Ponta.

”Consider că dreptul la vot este coloana vertebrală a unei democrații și el trebuie respectat cu sfințenie de autorități. Prim-ministrul Victor Ponta consideră însă că acest drept fundamental este doar o lozincă, iar guvernul pe care îl conduce a făcut și face tot posibilul pentru a-I împiedica pe români să voteze.

Mai mult, România este pusă, pentru prima oară în istorie, în situația rușinoasă de a avea un prim-ministru în funcție urmărit penal pentru fapte de corupție. Acest lucru este inacceptabil, iar Victor Ponta trebuie să plece urgent de la șefia Guvernului României.

Astăzi am mai aflat, cu stupoare, o veste: un ministru al guvernului condus de Victor Ponta i-a jignit mitocănește pe românii care lucrează în străinătate și pe familiile lor rămase acasă. Demisia ministrului în cauză nu este suficientă, declarațiile lui trădează disprețul întregului Guvern și al Partidului Social Democrat față de românii care câștigă o pâine în străinătate.

Nu în ultimul rând, mi se pare aberant că Guvernul condus de Victor Ponta nu are nicio strategie privind autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș.

Pentru aceste motive am decis să votez mâine moțiunea de cenzură inițiată de PNL.”, susține Petru Movilă.

Citește și: Se rupe tandemul Victor Ponta - Gabriel Oprea? Generalul o susține pe Laura Codruța Kovesi

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.