Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL transferă un fost prefect PSD extrem de cotroversat: este coleg de dosar cu baronii PSD și ai vechiului PDL

traseism

La nivel central, liberalii tocmai ce au transmis interdicție către teritoriu de a transfera de la PSD. La PNL Iași, mesajul n-a fost recepționat, iar președintele de filială, Mugur Cozmanciuc, anunță transferul la PSD al fostului primar și prefect PSD, Vasile Panaite.

SONDAJ CURS - Iohannis și PNL domină topul. Bătălie mare pentru accederea în turul II. Cum stau partidele și care este mulțumirea față de președinte și premier

Panaite este un apropiat al puternicilor zile din Piața Neamț. A fost și a rămas unul din apropiații lui Gheorghe Ștefan – Pinalty în anii de glorie ai PDL, fiind ales primar în comuna Dragomirești. Apoi a candidat fără succes pentru un mandat de deputat în anul 2008.

Între timp începe o fructuoasă prietenie cu Ionel Arsene, șeful PSD Neamț, fapt care îl aduce pe Panaite Vasile în postura de candidat PSD la primăria comunei Dragomirești pe care o câștigă cu 490 voturi. La pachet, numele lui Panaite apare în dosarul care îi vizează pe Gheorghe Ștefan și Ionel Arsene.

Presa locală a relatat despre numeroasele afaceri dubioase ale familiei Panaite cu statul, unele din ele investigate de procurorii anticorupție. Din rechizitoriu reiese faptul că Vasile Panaite era cel care muta „comisioanele” de la Ionel Arsene la Gheorghe Ștefan prin intermediul unor lucrări primite de firma acestuia, fiind omul de legătura dintre cei doi.

În 2017, PSD îl pune prefect pe Vasile Panaite, care renunță astfel la primaria comunei Dragomirești, informează Mesajul.

În primăvara lui 2018 Panaite este schimbat din postul de prefect, părăsirea postului fiind făcută cu tot cu mobilierul de birou și tam-tamul aferent.

Imediat se îndreaptă către Pro-Romania, unde devine președinte al filialei municipale Piatra-Neamt. La câteva luni distanță, Liviu Harbuz – președintele ProRomania Neamț dă semne că nu reușește să se înțeleagă cu Vasile Panaite, iar plecarea acestuia din urmă devine inevitabilă: „Vasile Panaite a parasit partidul pe motive de faliment financiar si moral”, declara în aprilie 2019 Liviu Harbuz.

Panaite Vasile se reorientează rapid și trimite bezele către conducerea PNL Neamț, spunând că a fost dintotdeauna un om de dreapta.

În luna august 2019, Panaite Vasile devine membru PNL Neamt cu dorința exrimată deja de a candida la primăria municipiului Piatra-Neamt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.