Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL va face reformele necesare în economie și va reduce taxele

Doamna Rovana Plumb a emis opinia sa cu privire la votul meu și al colegilor mei referitor la Codul Fiscal. A înțeles doar ceea ce a vrut sau ceea ce a putut. Nu cunoaște sau nu vrea să cunoască opinia noastră. Am să o repet, ca să o ajut pe dânsa să înțeleagă.

Am susținut permanent relaxarea fiscală responsabilă. O susținem în continuare. Cu atât mai mult cu cât au fost adoptate amendamente ale PNL importante - este bine că PSD nu uită asta. Am spus și ceea ce trebuie făcut pentru ca aceste măsuri de relaxare fiscală să poata fi aplicate fără a derapa. O colectare mult mai bună a TVA este obligatorie. Am și făcut calculul pe care ei, cei din PSD, nu pot să-l facă. O creștere a colectării de la 58% în prezent, la 73% cât mai repede posibil, pentru a acoperi integral golul dat de diminuarea TVA de la 24% la 19%. Ținta propusă este sub nivelul realizărilor bulgarilor în prezent, deci cu voința similară se poate și la noi. Ori, evaziunea fiscală a crescut sub guvenul PSD cu 18 mld lei, conform ultimelor date disponibile la Consiliul Fiscal (102 mld lei in 2013, fata de 84 mld lei in 2011). Cam atât este și impactul măsurilor de relaxare fiscală pe care l-ați ratat în ultimii 3 ani. Atunci când am dat votul pentru Codul Fiscal, am precizat acest lucru, într-un pachet mult mai amplu de măsuri pentru o nouă construcție bugetară. Nu doar că PSD nu are de gând să se preocupe de creșterea colectării veniturilor, de 'moartea politică a evaziunii' cum le place lor să se exprime public, dar se aruncă la mărirea cheltuielilor bugetare fără acoperire sau pe datorie.

Să mă explic. PSD a căzut în propria fraudă economică și minciună. Semnalul ferm că PSD vrea doar să cânte relaxarea fiscală, nu să o aplice, l-a dat chiar doamna Rovana Plumb când a anunțat introducerea noii legi a salarizării bugetarilor. Nu poti sa te angajezi ca si guvern la un gol mare de venituri bugetare în paralel cu creșteri spectaculoase ale cheltuielilor bugetare. Un guvern responsabil se angajează la noi cheltuieli pe măsura impactului pozitiv generat de mediul de afaceri în urma relaxării fiscale. Cu alte cuvinte, este ca și cum ai desumfla roțile de pe stânga ale unei mașini și le-ai umfla și mai tare pe cele din dreapta. Când pui pe drum o așa mașină dezechilibrată riscul să o dai în parapet e mare.

Din acest motiv avem păreri opuse: PSD doar cântă relaxarea fiscală, PNL vrea să o aplice consecvent. PSD are ca țintă propaganda populistă, fără a fi interesat de ce se întâmplă cu această țară în viitorul imediat. Responsabilitate pe termen mediu și lung ori o ai, ori n-o ai. Pe asta nu o poți copia. Dar o poți învăța.

PNL a înțeles rigorile unei bune guvernări de care PSD se dovedește azi incapabil. În final, am credința că grija ce o macină pe doamna președinte a PSD despre "moartea politică a PNL" este mult mai mică decât plumbul care atârnă de gâtul românilor sub conducerea irațională a guvernului PSD și a minciunii creării acelui milion de noi locuri de muncă, mult cântat și niciodată realizat. Vă mai amintiți, doamna Plumb, despre această promisiune? Parcă v-ați asumat-o politic personal.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.