Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNRR-ul la control! O instanță cere Guvernului toată documentația care a stat la baza Planului Național de Redresare și Reziliență

pnrr secret

Curtea de Apel Bacău solicită Guvernului României să îi transmită toată documentația care a stat la baza adoptării Planului Național de Redresare și Reziliență, într-un proces în care un controversat jurist cere chiar anularea actului administrativ de adoptare a PNRR.

Vasile Botomei – doctor în drept și fost deținut al penitenciarului Vaslui – a depus în instanță o cerere de anulare a Planului Național de Redresare și Rezilență (PNRR) ca „act/contract încheiat nelegal, netemeinic și nefondat”. Botomei a fost anterior condamnat la aproape 5 ani de închisoare pentru că a exercitat fără drept profesia de avocat.

Trecutul juristului Botomei nu i-a împiedicat însă pe judecătorii Curții de Apel Bacău să ia cât se poate de în serios solicitarea acestuia. La termenul din 10 ianuarie, instanța a stabilit un nou termen până la care Guvernul trebuie să depună întâmpinare. Mai mult, Guvernul este obligat să trimită Curții de Apel Bacău două copii certificate după PNRR și toată documentația care a stat la baza adoptării Planului.

Solicitarea instanței vine în contextul unor dispute publice între actualii guvernanți și USR (Cristian Ghinea era ministrul investițiilor la momentul negocierii și redactării PNRR) cu privire la o presupusă secretizare a unor documente ale Planului Național de Redresare și Reziliență. Detalii AICI!

Amână cauza şi acordă un nou termen de judecată la data de 7 februarie 2023, ora 11.00, cu privire la cererea de anulare, pentru când părţile au termen în cunoştinţă.

Dispune introducerea în cauză a Secretariatului General al Guvernului, în calitate de pârât, pe cererea de anulare, pârât căruia urmează a i se comunica un exemplar al acţiunii şi al înscrisurilor ataşate, respectiv copia filelor 1-22 din dosarul Curții de Apel Bucureşti, cu menţiunea de a depune întâmpinare în 15 zile de la primirea cererii de chemare în judecată.

Dispune, de asemenea, ca cererea de introducere în cauză a Secretariatului General al Guvernului, în ceea ce priveşte cererea de anulare, să fie comunicată celorlalţi 2 pârâţi, respectiv Guvemul României şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, cu precizarea de a-şi exprima poziţia procesuală cu privire la aceasta, în scris, urmând ca aceste precizări să fie înaintate la dosar cu 5 zile înainte de termen.

De asemenea, se vor emite adresă pârâţilor Guvernul României şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, cu menţiunea de a depune, în dublu exemplar, în copie certificată, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi dovada de reprezentant legal a semnatariler acestuia, respectiv a instituţiei care avea calitatea de a încheia actul respectiv şi, de asemenea, în cazul în care nu are calitatea de reprezentant legal semnatarul, să se depună împuternicirea dată acestuia pentru a semna în numele reprezentantului legal actul contestat. Totodată, pârâţii vor depune şi toată documentaţia care a stat la baza încheierii acestui act, respectiv a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Cu privire la cererea de suspendare, întrucât nu sunt condiţii de regularitate procedurală, nu se poate stabili încă un termen de judecată.

Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10 ianuarie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.