Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia Dâmboviţa explică de ce a pus PAROLĂ de acces în Târgovişte în timpul mitingului PSD

Facebook
politie targoviste

Poliţia Dâmboviţa vine cu explicaţii după ce unui bărbat care intra, duminică, în Târgoviște, în timpul mitingului PSD, i s-a cerut „o parolă” de către un polițist. Poliția precizează că „facilita accesul autovehiculelor”.

Reprezentanții IPJ Dâmbovița au precizat că Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița a luat o serie de măsuri pentru desfășurarea în condiții de siguranță și fără incidente a manifestării publice din municipiul Târgoviște, ca urmare a solicitării organizatorului evenimentului și în concordanță cu legislația în vigoare.

CITEȘTE ȘI: Un medic rus dezvăluie secretul: Cum să renunţi la fumat cu ajutorul unui ceai

„Potrivit prevederilor Legii nr. 60 din 1991, structurile de poliție si jandarmerie au obligaţia de a asigura protecţia participanţilor şi de a stabili împreună cu organizatorii măsurile ce trebuie luate pentru desfăşurarea adunărilor publice declarate, în condiţii de deplină ordine. Organizatorul manifestărilor publice are de asemenea o serie de responsabilități legale în ceea ce privește protecția participanților și desfășurarea evenimentului în condiții de siguranță. Pentru participanții la miting a fost stabilită de către organizator și avizată de autoritățile locale, ca la orice manifestare publică, o zonă în care, pe perioada desfășurării evenimentului, să poată staționa autoturismele cu care aceștia au făcut deplasarea. În acest context, având în vedere numărul mare de participanți, organizatorul activității publice din municipiul Târgoviște a luat decizia de a institui o parolă, pentru a facilita accesul autovehiculelor în această zonă, nu în oraș. Restricțiile de circulație au fost stabilite în cadrul ședinței organizate pentru avizarea adunării publice”, arată Poliția Dâmbovița, potrivit Mediafax.

Potrivit acesteia, oamenii au fost informați în timp util cu privire la străzile unde circulația va fi închisă, iar Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a transmis o serie de recomandări preventive.

„Adunarea publică a fost autorizată de Primăria Municipiului Târgoviște, iar polițiștii și efectivele de jandarmi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Facem precizarea că traficul pietonal nu a fost restricționat, iar riveranilor li s-a permis accesul cu autoturismul”, adaugă Poliția.

CITEȘTE ȘI: Topul alimentelor care AGRAVEAZĂ răceala .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.