Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicienii conservatori câştigă urmăritori după ce Elon Musk a cumpărat Twitter

Twitter

Numărul urmăritorilor pe Twitter ai diferitelor personalităţi politice a înregistrat fluctuaţii importante după ce a fost anunţată săptămâna aceasta vânzarea reţelei de socializare către miliardarul Elon Musk, unii politicieni progresişti pierzând urmăritori, în timp ce alţii conservatori au câştigat, relatează miercuri agenţia EFE.

Potrivit Twitter, aceste schimbări par a fi legate de dezactivarea unor conturi pe reţeaua de socializare, pe care mulţi utilizatori au promis că o vor părăsi după ce ea a fost cumpărată de Musk, în paralel cu deschiderea unor conturi noi.

Printre alţii, cel care a pierdut vizibil urmăritori pe Twitter este fostul preşedinte democrat american Barack Obama, cu câteva mii mai puţini, la fel şi soţia sa, Michelle, precum şi alţi politicieni de stânga, precum Bernie Sanders. Reprezentanţi şi organizaţii de orientare progresistă au publicat în ultimele zile mesaje în care au menţionat la rândul lor că au constatat o scădere a numărului urmăritorilor.

În acest timp, conturi ale personalităţilor conservatoare de dreapta au câştigat pe Twitter un număr important de urmăritori în ultimele zile, cum ar fi republicana Marjorie Taylor Greene, membră a Camerei Reprezentanţilor a SUA, sau senatorul republican Ted Cruz, care au acum peste o sută de mii şi, respectiv, câteva zeci de mii de urmăritori în plus.

Şi în alte ţări politicienii de dreapta au câştigat urmăritori pe Twitter, printre ei fiind şi preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, care a doua zi după anunţarea preluării Twitter de către Elon Musk s-a trezit cu încă aproximativ 90.000 de urmăritori pe reţeaua de socializare.

Musk însuşi a dat ''like'' unui tweet al postului Fox News în care jurnalista Caitlyn Jenner scrie cu majuscule: ''Stânga este moartă de frică'' după tranzacţia legată de Twitter.

Această reţea de socializare a suspendat în ultimii ani numeroase conturi ale politicienilor conservatori sau de extremă dreaptă, inclusiv pe cel al fostului preşedinte republican Donald Trump după asaltul simpatizanţilor acestuia asupra Capitoliului în ianuarie 2021.

După ce a anunţat cumpărarea Twitter cu 44 de miliarde de dolari, Musk a promis că va favoriza libertatea de exprimare în detrimentul a ceea ce el consideră a fi politicile excesive de moderare a conţinuturilor practicate până în prezent de reţeaua de socializare.

Cu toate acestea, Trump a declarat că va rămâne pe reţeaua sa ''Truth'' şi nu va reveni pe Twitter, chiar dacă i s-ar reactiva contul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.