Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii au dat amenzi de peste 70.000 de lei, după o serie de controale la mai mulți agenţi economici din judeţul Vaslui

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au derulat la sfârşitul săptămânii trecute o serie de controale la mai mulţi agenţi economici din judeţ, cu ocazia cărora au aplicat amenzi în valoare de peste 70.000 de lei, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii IPJ Vaslui, acţiunile au avut drept scop combaterea spălării banilor şi a evaziunii fiscale.

"Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost verificaţi peste 85 de agenţi economici şi a fost constatată săvârşirea unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzută de Legea 241/2005, privind combaterea evaziunii fiscale. În urma activităţilor derulate, au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 70.500 de lei. Dintre acestea, 20 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, trei sancţiuni pentru abateri prevăzute şi sancţionate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, 13 sancţiuni pentru abateri prevăzute şi sancţionate de Legii 349/2002 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun şi şase sancţiuni pentru abateri prevăzute şi sancţionate de Legea 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult", precizează sursa citată.

Cu ocazia controalelor, au fost confiscaţi peste 4.700 de lei, precum şi bunuri în valoare de peste 1.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.