Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii au intervenit pentru a evacua apa din locuințe în 22 de localități din 11 județe

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
inundatii pompieri saci dig

Un număr de 22 de localităţi din 11 judeţe au fost afectate în ultima perioadă de vremea rea, pompierii intervenind în cursul zilei de luni şi în timpul nopţii pentru evacuarea apei din şapte locuinţe, 16 curţi, 18 subsoluri şi beciuri, informează marţi IGSU, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, angajaţii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au continuat în această perioadă să înlăture efectele generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase. 

În urma ploilor căzute şi a vântului puternic efectele de vreme rea au fost semnalate în 22 de localităţi din 11 judeţe: Arad, Argeş, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Suceava, Teleorman şi Vâlcea. 

În prezent nu mai sunt situaţii care să impună intervenţia echipajelor ISU, arată sursa citată.

Citește și: Pompierii care și-au salvat colegul luat de viitură la Lunca Bradului au fost declaraţi 'eroii săptămânii'

La solicitarea cetăţenilor sau autorităţilor locale, pompierii militari pot acţiona pentru curăţarea şi decolmatarea fântânilor, dar şi pentru înlăturarea celorlalte urmări ale ploilor abundente. 

Pe durata manifestării avertizărilor hidro-meteorologice de Cod portocaliu, la nivelul unităţilor IGSU din judeţele vizate au fost activate grupele operative şi centrele judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei din care fac parte reprezentanţi ISU şi ai instituţiilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă. 

Evoluţia vremii şi a situaţiei operative din ţară este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dispunerea măsurilor suplimentare pentru asigurarea intervenţiilor de urgenţă, precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.