Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta neaga evidenta: PNL nu a reusit sa impuna marirea alocatiilor

ponta

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca PNL nu a reusit sa impuna marirea alocatiilor copiilor, pentru ca nu aveau voturile necesare.

"N-au reusit, ca nu aveau voturile necesare. Colegii parlamentari (n.r. PSD) au zis ca pentru o masura de dreapta nu ar fi votat, dar pentru ca e o masura eminamente de stanga vor sa o sustina. Le-am zis ca ii inteleg cum voteaza si ca voi pune in aplicare masura.", a declarat Victor Ponta la Romania TV.

Realitatea insa il contrazice, cel putin partial. Marirea alocatiilor copiilor, aceasta masura "eminamente de stanga", a fost respinsa de majoritatea PSD in Comisia de Munca, apoi in plen membrii PSD s-au exprimat impotriva masurii, iar reprezentantul Guvernului a subliniat ca nici Executivul nu poate sustine masura din lipsa de fonduri.

Cu toate astea amendamentul PNL a fost votat pentru ca la acel moment in sala opozitia era majoritara. Amendamentul a fost adoptat cu 98 de voturi 'pentru', dintre care doar 5 au fost ale membrilor PSD, si 77 de voturi de voturi impotriva dintre care peste 60 au fost de la PSD.

La votul final nu mai era cale de intors - fie era votata ordonanta de Guvern, fie era respinsa cu tot cu amendamentul pentru marirea alocatiilor.

Asa ca PSD a ales sa o sustina si marirea alocatiilor a fost adoptata cu o majoritate covarsitoare - 332 de voturi si 2 abtineri.

Ponta le-a reprosat insa liberalilor ca nu au prevazut si sursele de finantare pentru aceasta masura

"Nu au zis de unde luam banii. (...) Hai sa o facem serios. Au cazut intr-o mica capcana. Anul viitor am nevoie sa ma sprijine Parlamentul la buget", a spus Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.