Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Povestea de viață a unui suedez care trăiește fără bani și fără acte în România: vrea să ajungă în Ucraina, dar doarme prin parcuri și scări de bloc

necunoscut

Un suedez fără acte şi fără bani, care pare a fi un „boem incurabil”, a fost găsit în nordul judeţului Galaţi. El doarme unde apucă, merge mai mult pe jos şi susţine că are o misiune religioasă şi vrea să plece în Ucraina, relatează Mediafax.

Suedezul a apărut în urmă cu câteva zile în oraşul Târgu Bujor din judeţul Galaţi.

Poliţiştii l-au luat la întrebări deoarece a dormit în parcuri şi în scări de bloc. Bărbatul nu este considerat periculos, aşa că a fost lăsat liber, deşi nu are acte de identitate şi bani.

Ambasada Suediei în România îi cunoaşte situaţia, dar nu-l poate ajuta decât dacă bărbatul solicită asistenţă.

„La noi a stat câteva zile. A dormit pe unde a apucat, prin scări de bloc, în parc, dar nu a făcut probleme. Eu l-am văzut şi am sunat la Poliţie ca să-l verifice. Nu are documente, are în jur de 45 de ani, nu-i periculos, pare a fi un boem incurabil. Poliţiştii mi-au spus că a mai fost identificat la Constanta. El susţine că are o misiune religioasă şi vrea să plece în Ucraina. Misiunea diplomatică suedeză din România ştie despre el, se pare că şi-a pierdut actele în România şi este dreptul lui să-şi facă documentele când vrea”, a explicat pentru MEDIAFAX primarul oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Gîdei.

Deoarece nu are documente, suedezul nu va putea intra în Ucraina. Dacă va încerca să treacă fraudulos frontiera, el ar putea avea probleme cu autorităţile din ţara vecină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.