DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Pr. Prof. Ştefan Buchiu: 'Mântuitorul nu vrea doar să ne ţină mai strâns de El, ci şi unii de alţii'

post rugaciune

Pr. Prof. Dr. Ştefan Buchiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti a fost cel care a predicat în Catedrala Patriarhală la finalul Deniei din Sfânta şi Marea Luni.

Aceasta a fost prima denie din Săptâmâna Sfintelor Pătimiri, potrivit Basilica.ro.

Citește și: SALVARE NEAȘTEPTATĂ pentru românii aflați în șomaj tehnic: COMPANIILE care preiau muncitorii trimiși acasă

În cuvântul său, Părintele Profesor a ţinut să precizeze că în săptămâna pe care o avem înainte „noi urcăm Golgota cu Mântuitorul Iisus Hristos”.

„Noi în chip spiritual, El în chip fizic; noi smerindu-ne şi căindu-ne de ceea ce am greşit”.

Părintele Ştefan Buchiu a avut un mesaj şi pentru cei afectaţi, dar şi pentru cei implicaţi în lupta împotriva Covid-19.

Citește și: Raed Arafat, despre sezonieri: 'Nimeni nu a crezut că vor fi 2.000/zi. Solicitarea, pe cale diplomatică'

„Să privim şi în jurul nostru şi vom vedea zilele acestea o altă Golgotă pe care o urcă neamul nostru şi neamurile lumii întregi în care a apărut această boală molipsitoare. Suferinţa celor din spitale e o Golgotă, temerea celor de lângă ei, a rudelor noastre”.

„Dar nu ne temem”, pentru că Mântuitorul Iisus Hristos le spune să nu se teamă atât ucenicilor pe Marea Galileii, cât şi femeilor mironosiţe cărora li s-a arătat după înviere (Ioan 6:20; Matei 28:10).

„Mântuitorul nu vrea să ne ţină mai strâns de El în aceste zile, ci şi unii unii de alţii. Să avem mai multă solidaritate, mai multă generozitate”.

Citește și: OFICIAL Mă pot deplasa la domiciliul iubitei pe vreme de restricții anti-COVID-19. Ce trebuie să completez pe declarație

„Iar pe medicii care slujesc acum cu mult curaj să-i cinstim şi să vedem în ei mâinile tămăduitoare ale Mântuitorului Iisus Hristos, doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre”.

„Aceste zile să le petrecem cu mai multă rugăciune, pocăinţă şi mai multă nădejde în Dumnezeu. Ne vor apropia mai mult şi de Mântuitorul Iisus Hristos, ne vor face capabili mai mult de jertfă şi mai solidari între noi”.

„Va trece şi această şi această încercare şi Îi vom mulţumi lui Dumnezeu pentru că ne-a scăpat, precum odinioară şi pe Apostoli. Lui să fie slava în vecii vecilor. Amin”, a încheiat Părintele Profesor.

În Sfânta şi Marea Luni se face pomenire de fericitul Iosif cel preafrumos şi de smochinul neroditor care s-a uscat prin blestemul Domnului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.