Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prăbușirea celui mai bogat om din China, odată cu piața imobiliară - Fondatorul gigantului Evergrande, acuzat de fraudă de 78 de miliarde de dolari

bangkokpost.com
evergrande imobiliare china

Gigantul imobiliar chinez Evergrande și fondatorul său, Hui Ka Yan, au fost acuzați că au umflat veniturile cu 78 de miliarde de dolari în cei doi ani dinaintea intrării în incapacitate de plată a datoriei, notează BBC.

Autoritatea de reglementare a piețelor financiare din această țară a amendat Hengda Real Estate, divizia continentală a companiei, cu 583,5 milioane de dolari.

De asemenea, Hui riscă să i se interzică pe viață accesul pe piețele financiare din China.

În ianuarie, un tribunal din Hong Kong a ordonat lichidarea Evergrande.

Comisia de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China (CSRC) a aruncat o mare parte din vină pe Hui, care a fost cândva cel mai bogat om din China, pentru că ar fi instruit personalul să "umfle în mod fals" rezultatele anuale ale Hengda în 2019 și 2020.

Hui a fost, de asemenea, amendat cu 6,5 milioane de dolari, potrivit unui document depus de companie la bursele de valori din Shenzhen și Shanghai.

Evergrande nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea BBC.

Evergrande, datorie de 300 de miliarde de dolari

În septembrie anul trecut, Hui, care este și președintele companiei, a fost pus sub supravegherea poliției, fiind investigat pentru suspiciuni de "acțiuni ilegale"

Anunțul vine la câteva zile după ce CSRC a promis că va lua măsuri drastice împotriva fraudei în domeniul valorilor mobiliare și că va proteja micii investitori.

Evergrande a fost copilul poster al crizei imobiliare din China, cu o datorie de peste 300 de miliarde de dolari.

Lichidatorii au fost desemnați să analizeze situația financiară generală a Evergrande și să identifice potențiale strategii de restructurare. Acestea ar putea include sechestrarea și vânzarea activelor, astfel încât veniturile să poată fi folosite pentru a rambursa datoriile restante.

Cu toate acestea, este posibil ca guvernul chinez să fie reticent în ceea ce privește oprirea lucrărilor de dezvoltare imobiliară în China, unde mulți potențiali proprietari așteaptă locuințe pentru care au plătit deja.

O treime din economia chineză

Problemele de pe piața imobiliară din China au un impact major, deoarece sectorul reprezintă aproximativ o treime din cea de-a doua mare economie a lumii.

Industria se confruntă cu o presiune financiară majoră din 2021, când autoritățile au introdus măsuri de limitare a sumelor pe care marii dezvoltatori imobiliari le pot împrumuta.

De atunci, mai multe mari firme imobiliare au intrat în incapacitate de plată a datoriilor lor.

Luni, datele oficiale au arătat că investițiile imobiliare din China au scăzut cu 9% în ianuarie și februarie față de anul trecut.

De asemenea, începerea de noi construcții a scăzut cu 30%, ceea ce reprezintă cea mai gravă scădere din ultimul an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.