Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Așa ceva nu a mai văzut Europa: Zeci de mii de cehi au ieșit pe străzile din Praga ca să susțină poporul ucrainean

praga

Zeci de mii de persoane au ieşit pe străzile din Praga pentru a cere pace şi pentru a-şi manifesta opoziţia faţă de invadarea Ucrainei de către Rusia, în timp ce mitinguri cu o participare mai redusă au fost organizate în alte oraşe şi orăşele din Cehia, transmite dpa.

Mulţi participanţi purtau steagurile galben-albastre ale Ucrainei pe măsură ce se adunau vineri seară în Piaţa Wenceslas din centrul oraşului, scrie agerpres.ro.

"Dacă va cădea Ucraina, va cădea toată Europa", a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un mesaj video.

Citește și: Video | Serbia nu a uitat de bombardamentele NATO - Mii de sârbi au ieșit în stradă pentru Putin, la Belgrad

Printre persoanele care au luat cuvântul la miting s-au numărat actori şi foşti disidenţi.

Tomas Halik, preotul catolic şi laureat al Premiului Templeton, a afirmat că preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski merită să i se acorde Premiul Nobel pentru Pace anul acesta.

Halik a amintit, de asemenea, de invadarea Cehoslovaciei de către statele din Pactul de la Varşovia în august 1968, spunând că ocupaţia sovietică care a urmat a provocat o "distrugere culturală şi morală".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.